03 / 05 / 2024

değer artışından belediyeler pay alacak mı

değer artışından belediyeler pay alacak mı

İmar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek,imar uygulamaları daha adil ve hızlı yapılacak ve imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay alacak.

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Kira ve değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor?

Ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi Temmuz ayından itibaren başlıyor. 1 Temmuz'da başlayacak Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir taşınmaz malın satışından elde edilen gelirler belli koşullarda vergilendirilerek iki taksitte ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bir sonraki sene kazancın istisna sınırından yüksek olması halinde vergi ödeniyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017 örneği..

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış vergisi beyanı için son gün yarın!

Mart ayının 25. günü akşamına kadar verilmesi gereken beyanname süresi GİB tarafından yapılan açıklama ile 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın..

Değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 6 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. En son 31 Mart'ta ödenecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 6 gün kaldı..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 1 hafta!

Taşınmaz mal satışından doğan vergiler arasında değer artış kazancı de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek 2016 yılı değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 1 hafta kaldı..

Değer artış kazancı vergisi ödeme zamanı 2016!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmazını geçen sene elden çıkaran kimseler tarafından ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi ödeme zamanı 2016..

Değer artış vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Gelir Vergisi Kanununu gereğince kanunda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. 2016 yılı değer artış vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak..

değer artışından belediyeler pay alacak mı Haberi

değer artışından belediyeler pay alacak mı

İmar mevzuatında yapılacak değişikliklerle  imar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek,imar uygulamaları daha adil ve hızlı yapılacak ve imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay alacak. 


Ekonomi yönetiminden alınan bilgiye göre, imar mevzuatında bir dizi düzenlemeye gidilecek.


Yapılacak düzenlemelerle "imar planlarının yapımındaki sürecin daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilmesi", "imar uygulamalarının daha adil ve hızlı bir şekilde yapılması" ve "imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyelerin pay alması" amaçlanıyor.


İmar uygulamalarında şeffaflık sağlanması kapsamında imar planları ve değişiklikleri taslak ve kesinleşmiş halleriyle belediyenin internet sitesinde, belediyenin herkesin rahatlıkla görebileceği panosunda, muhtarlıklarda ilan edilecek, ayrıca mahalli bir gazetede özet olarak duyurulacak.


İmar planı yapma ve onama yetkisi olan tüm kamu idarelerinin imar planlarının her aşaması Çevre...