04 / 05 / 2024

 demir çelik fiyatları düşer mi

 demir çelik fiyatları düşer mi

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, demir fiyatlarını düşürecek adımlar atması çağrısını yineleyerek "Hükümet kendi takdir enstrümanlarıyla demir fiyatlarını muhakkak düşürmelidir, aksi takdirde sektör krize sürüklenmektedir"dedi..

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Demir-çelik hisseleri ne kadar cazip?

Demir-çelik şirketlerinin kârları ilk çeyrekte geriledi. Hammadde fiyatlarındaki dalgalanma ve azalan iç taleple kârlılıklardaki gerileme sürebilir. İç talep toparlanırsa hisseler cazip hale gelebilir. ABD-Çin ticaret savaşının bitmesi de sektörü destekleyebilir...

Fsm 34 İnşaat Metal Demir Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fsm 34 İnşaat Metal Demir Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Çalışkan tarafından kuruldu. 

Kar Group Nalburiye Demir Çelik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kar Group Nalburiye Demir Çelik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Sunmez tarafından kuruldu. 

Bir Group İnşaat Demir Çelik Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bir Group İnşaat Demir Çelik Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Sunmez tarafından kuruldu. 

Arıcılar Demir Çelik İnşaat Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıcılar Demir Çelik İnşaat Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Orus tarafından kuruldu. 

Ekiptaş İnşaat Taahhüt Demir Çelik Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekiptaş İnşaat Taahhüt Demir Çelik Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Dindar Çeltikçi tarafından kuruldu.

Gb Demir Çelik İnşaat Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gb Demir Çelik İnşaat Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Gürcan Bayrak tarafından kuruldu. 

Parsan Demir Çelik Yapı Malzemeleri Ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parsan Demir Çelik Yapı Malzemeleri Ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe’de 100 bin TL sermaye bedeli ile İlker Arslan tarafından kuruldu. 

Demir çelik sektörünün sorunları meclis gündeminde!

Demir çelik sektörünün sorunları meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ersas İnşaat Yapı Malzemeleri Hafriyat Ve Demir Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ersas İnşaat Yapı Malzemeleri Hafriyat Ve Demir Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 20 bin TL sermaye bedeli ile Erol Işık tarafından kuruldu. 

Ados Yapı Malzemeleri Demir Çelik İnşaat Elektrik Lojistik Hafriyat Kimyasal Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Ados Yapı Malzemeleri Demir Çelik İnşaat Elektrik Lojistik Hafriyat Kimyasal Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü’nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Osman Şaşmaz tarafından kuruldu. 

Demir-çelik sektörü bu yıl ihracatla büyüyecek!

Demir-çelik sektörü, 2017'de büyümeye başladı. Sektörde bu yıl Uzakdoğu ve Avrupa'dan gelen talebin etkisiyle ihracatın yükselmesi bekleniyor.

 demir çelik fiyatları düşer mi Haberi

 demir çelik fiyatları düşer mi

İnşaat müteahhitleri Konfedarasyonu(İMKON) hükümetin demir fiyatlarını düşürecek adımlar atması çağrısını yineledi. Türkiye'nin dünya demir-çelik üretiminde ilk sıralarda yer almasına karşın demir fiyatlarının yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 70 arttığı belirtildi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre açıklamada görüşlerine yer verilen İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, demir çelik üreticilerinin "hurda fiyatlarındaki artışın doğrudan ürün fiyatına yansıtılması" yaklaşımlarının gerçekçi olmadığını savundu. İnşaat sektörünün ciddi bir darboğazla karşı karşıya geldiğini ileriye süren Tellioğlu "Hükümet kendi takdir enstrümanlarıyla demir fiyatlarını muhakkak düşürmelidir, aksi takdirde sektör krize sürüklenmektedir" değerlendirmesinde bulundu. 

Demirde ithalat vergisinin arttırıldığı gibi ihracata da iç piyasayı dengeleyecek şekilde vergi uygulamasını talep eden Tellioğlu, KDV'nin de geçici olarak yüzde 18'den yüzde 9'a indirilmesini önerdi.