04 / 05 / 2024

Demir Export çed raporu

Demir Export çed raporu

Demir Export’un siyanürlü altın madenciliği için aldığı ikinci ÇED olumlu kararı da yargıya takıldı. Mahkeme telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu. Şirketin daha önce hazırladığı ÇED raporu da iptal edilmişti.

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Efe Emirhan Demir ve Ekrem Duvar ortaklığında kuruldu.

Ed Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Demir, Emre Demir ve Kenan Demir tarafından kuruldu.

Çanakkale Sahada Demir Ocağı'nın halk toplantısı 9 Haziran'da!

Çanakkale ili Merkez ve Bayramiç İlçeleri'nde yapılması planlanan Demir Ocağı Projesi'nin ÇED toplantısı 9 Haziran 2016 tarihinde saat 13:00'da gerçekleşecek.

Çanakkale CVK Maden İşletmeleri'ne ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Çanakkale’nin Yenice ilçesi Karaaydın Köyü mevkiinde yapılması planlanan ve “ÇED gerekli değildir” kararı verilen CVK Maden İşletmelerine ait kurşun-çinko-bakır-gümüş-demir ocağı için kapasite artırımının ayrıntıları da ortaya çıkmaya devam ediyor.

İzmir Demir Çelik Termik Santrali'ne ikinci ünite izni çıktı!

Aliağa-Foça arasında daha önce Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkın katılımı toplantısı, tepki nedeniyle yapılamayan İzmir Demir Çelik (İDÇ) Termik Santralinin kapatılması gerekirken ikinci ünite kurmasına izin çıktı.

Adıyaman Demir Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi toplantısı 6 Ağustos'ta!

Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde bulunan Demir Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 6 Ağustos 2015 günü yapılacak.

Kesikköprü Demir Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi ÇED toplantısı 3 Mart'ta!

Kesikköprü Madencilik tarafından, Kırşehir Kaman ilçesi, Büğüz ve Ağapınar Köyleri mevkiinde "Demir Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi" ÇED bilgilendirme toplantısı 3 Mart 2015 tarihinde saat 11:00'de köy kahvesinde yapılacak.

Demir Export'un ÇED raporu yargıya takıldı!

Demir Export’un siyanürlü altın madenciliği için aldığı ikinci ÇED olumlu kararı da yargıya takıldı. Mahkeme telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu. Şirketin daha önce hazırladığı ÇED raporu da iptal edilmişti.

Erzurum'da Ulutaş Bakır Çinko Madeni için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Demir Export A.Ş. tarafından; Erzurum 'da Ulutaş Bakır Çinko Madeni Projesi için 30 Ocak 2015 günü saat 10:00 'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Zonguldak-Filyos,Konya-Karapınar'da ÇED raporu 3 ayda verilecek!

Türkiye'de Konya-Karapınar, güneş enerjisi, Zonguldak Filyos da demir-çelik, çimento ve enerji yatırımları için özel endüstri bölgesi olarak nitelendirilecek. Bu bölgelere yatırım yapanların ÇED raporu üç ayda verilecek, kamulaştırma giderlerini devlet ka

İzmir Demir çelik'in sermayesi 300 milyon TL'ye çıkarılacak!

İzmir Demir çelik Anonim şžirketi 'nin sermayesinin iki kat artışla 300 milyon liraya çıkarıldığı bildirildi. İDç, olağan   toplantısı Ege Palas Oteli 'nde yapıldı. Toplantıda 150 milyon lira olan şirket sermayesinin 300 milyon liraya çıkarıldığı ifade ed

Exsa Export'tan İzmir ve İstanbul'da satılık 6 arsa!

Exsa Export Sanayi Mamülleri Satış ve Araştırma Anonim Şirketi; İstanbul'da ve İzmir'de yer alan arsalarının satışını gerçekleştirecek. Arsalar için tekliflerin en geç 18 Nisan 2011 tarihine kadar verilmesi gerekiyor...

Sanem Altan: Demirören AVM'yi merak ediyorum!

Sanem Altan: İlk fırsatta Beyoğlu ‘na, İstiklal Caddesi ‘ne gitmek istiyorum. Neden mi çünkü, uzun zamandır beklenen Demirören Alışveriş Merkezi açıldı. Binanın inşaatı çok tartışma yaratmıştı...

Demir Export çed raporu Haberi

Demir Export çed raporu




Sivas’ın Kangal ilçesindeki Bakırtepe’de Koç Holding’e ait Demir Export firmasının siyanürlü altın madenciliği için aldığı ikinci Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu kararına da yargıdan yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Firmanın daha önce hazırladığı ÇED raporu  Sivas İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Ancak dava sürerken ikinci bir rapor hazırlandı ve buna da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED Olumlu kararı alındı. Bakırtepe Çevre Platformu’nun bileşenleri olan dernek ve meslek odaları, bu kararı da yargıya taşıdı. Sivas İdare Mahkemesi, ise projeye başlanması durumunda telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın savunması alınana kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.


‘YARGIYI ATLATMAK İÇİN’

Dava dilekçesinde projenin mera ve su kaynakları başta olmak üzere yöre insanını olumsuz etkileyeceği, toprağın tahrip olarak tarımsal üretimin duracağı ve yüzde 65’i...