01 / 05 / 2024

demirci hamamı kültürevi ne zaman açılacak

demirci hamamı kültürevi ne zaman açılacak

Kültür ve Sanat Kenti Nilüfer’ de yeni bir kültürevi daha Nilüferlilerin hizmetine sunuluyor. Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilen Demirci Hamamı, kültür evi olarak kullanıma açılacak...

Nilüfer Gölyazı Kültürevi hizmete açıldı!

Bursa'da Nilüfer Belediyesi’nin bir süredir bakım onarım çalışması yaptığı Gölyazı Kültürevi yenilenen şekliyle ziyaretçilerini ağırladı. Gölyazı Kültürevi’nde açılan mozaik sergisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Atatürk Kültür Merkezi 2019'da bitirilecek!

Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk bakanı olan Mehmet Ersoy, Numan Kurtulmuş'tan görevi devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nin 2019'da tamamlanacağını söyledi.

Gemlik Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’te bulunan ve restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan Balık Pazarı Hamamı’nda incelemeler yaptı. Başkan Aktaş, mekanın, ‘kültür merkezi’ olarak faaliyet göstereceğini belirtti.

Manisa Şehzeler kültürevi inşaatı sürüyor!

Şehzadeler Belediyesi tarafından yapımına başlanan Adnan Menderes Mahallesi çok amaçlı salon ve Kazım Karabekir Mahallesi taziye ve kültürevi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Bursa Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açılışına katıldı.

Bursa'daki Özlüce Kültürevi yıkılma tehlikesi altında!

Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devredilen Özlüce Kültürevi, kaderine terk edildi.

Bursa Tahir Ağa Hamamı kültür merkezi oldu!

Tahir Ağa Kültür Merkezi, ilk olarak Ara Güler'in "Şehir, Deniz ve İnsan" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.Kültür merkezi, ilk olarak Ara Güler'in "Şehir, Deniz ve İnsan" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Manisa Demirci'ye Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesine Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi kazandırmak için çalışmalarına başladı. 20 dönümlük alanda bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı içerisindeki taş binanın yıkılmasının ardından inşaat çalışmaları başlayacak.

Malatya Kültürevi tarihi konakta hayat bulacak!

Malatya Kültürevi Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı nitelikteki sivil mimari örneklerini bir araya getirip geleneksel sokak kültürüne hayat vermek için kurulan Sanat Sokağı içerisinde yer alıyor

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Necmi Kadıoğlu, Ardahan Kültür Evi inşaatını inceledi!

İstanbul Ardahan Kültürevi’nin, 21 Şubat’ta gerçekleşecek olan açılışı için çalışmalar da hızlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından binanın yapımının tamamlanmasıyla birlikte Kültür evi Yöneticileri açılış hazırlığına başladı.

İstanbul Ardahan Kültür Evi 21 Şubat'ta açılacak!

İstanbul Ardahan Kültürevi’nin, 21 Şubat’ta gerçekleşecek olan açılışı için çalışmalar hızlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından binanın yapımının tamamlanmasıyla birlikte Kültür evi Yöneticileri açılış hazırlığına başladı.

demirci hamamı kültürevi ne zaman açılacak Haberi

demirci hamamı kültürevi ne zaman açılacak


Bursa Nilüfer Belediyesi, beşinci kültürevini Demirci’ye açıyor. Tarihi hamamın restore edilerek onarıldığı kültürevi, perşembe günü yapılacak resmi törenle hizmete girecek.


Kültür ve Sanat Kenti Nilüfer’de yeni bir kültürevi daha Nilüferlilerin hizmetine sunuluyor. Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilen Demirci Hamamı, kültürevi olarak kullanıma açılacak. Çalışmaz haldeki hamam, kentin kültürel mirasına yeniden kazandırmak amacıyla Nilüfer Belediyesi tarafından ele alınarak, 2010 yılında başlayan 3 yıllık yenileme ve restorasyon çalışması tamamlandı.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağı törenle hizmete açılacak Demirci Kültürevi, Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan beşinci kültür sanat merkezi olacak.


DEMİRCİ (SULTAN ALÂATTİN) HAMAMI


Demirci Hamamı 1326 yılında yapılmış olup; kimin yaptırdığı bilinmiyor. Dikdörtgen planlı olan hamamın batısına sonradan soyunmalık, doğusuna da odun deposu eklenmiş.

Hamamın kare planlı asıl yapısı, tromplu kubbe ile örtülü iki ayrı...