02 / 05 / 2024

demirciler çarşısı restore mi edilecek

demirciler çarşısı restore mi edilecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmalarının son sürat devam ettiği Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda çalışmalar başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı'nın yıkımı davalık oldu!

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı’nın yıkılmasını istemeyen esnaf, davalık oldu. Esnaf, ''Mevcut binalar restore edilerek korunsun. Esnafı imha yoluna değil, ihya yoluna gidelim.” diye çağrıda bulundu.

Tarihi Kayseri Çarşısı restore ediliyor!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak'ın Kerkük kentinde yanarak kullanılmaz hale gelen tarihi Kayseri Çarşısı'nın Türkiye'nin öncülüğünde restore edilmesi gerektiğini söyledi.

Kerkük'teki tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor!

Irak Kerkük'te çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz duruma gelen tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor.

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarihi Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Tarihi Demirciler Çarşısı'nda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç çalışmalarda sona gelinen Tarihi Demirciler Çarşı’sını inceledi.

Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda sona gelindi.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmalarının son sürat devam ettiği Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Bakırköy Demirciler Çarşısı'nın esnafı kaçıyor!

Bakırköy Demirciler Çarşısı, 2. derece korunması gereken eser olarak tescil edildi ve bunu üzerinde çarşı harabeye döndü. Çivi bile çakılmayan çarşıdaki esnaflar bir bir kaçıyor.

demirciler çarşısı restore mi edilecek Haberi

demirciler çarşısı restore mi edilecek



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.


Restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, esnaflarla da sohbet etti.


Demirciler Çarşısı’ndaki ziyaretlerinde 75 yıllık köşker ustaları ile bir araya gelen Başkan Erkoç, çay içerek muhabbet etti.


Demirciler Çarşısı’ndaki incelemelerinin ardından Sarayaltı Caddesi’nde de incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, burada yapılacak olan genişletme çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı.


İnceleme sonrasında bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Tarihi Demirciler Çarşımızı aslına uygun olarak restore ettiriyoruz. Restorasyon çalışmalarımız tamamlandığı zaman Tarihi çarşımız eski kimliğine kavuşacak ve burası diğer çarşılarımızla birlikte bir cazibe merkezi haline gelecek.


Sarayaltı Caddemizde de yol genişletme çalışmaları yaparak burada yaşanan tıkanıklığı gidereceğiz” diye konuştu.




Kahramanmaraş Büyükşehir...