27 / 04 / 2024

Demiryolu hemzemin

Demiryolu hemzemin

İstanbul Milletvekili Ali Özcan demiryolu hemzemin geçitlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Demiryolu hemzemin geçitleri TBMM gündeminde!

İstanbul Milletvekili Ali Özcan demiryolu hemzemin geçitlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı projesi yıl sonunda tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) hattı şantiyesinde çalışanlarla yemek yedi.

Palu-Genç-Muş demiryolu inşaatı çöktü!

Palu-Genç-Muş demiryolu inşaatında iş kazası yaşandı. Demiryolu inşaatında çalışan Ramazan Dağdelen Muş’a yakın bir bölgede açılan tüneli genişletmek için tünel alanına girdiği zaman yaşanan göçüğün altında kaldı.

Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesinin ÇED toplantısına tepki!

TCDD tarafından yapılacak olan Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi’nin ÇED toplantısında, vatandaşlar projeye karşı tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Demiryolu Hattı için evler mi yıkılacak?

Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı gerçekleştirildi. Kartepe ve İzmit'teki mahallelerin sakinleri yerleşim yerlerinin yıkılacağı için projeye tepki gösterdi.

Özbekistan demiryolu taşımacılığında hedef yükseltmeyi planlıyor!

Özbekistan, 4 yıl içerisinde ülkedeki demiryolu sektörünün geliştirilmesi kapsamında 24 adet lokomotif satın alarak, demiryolu taşımacılığını yüzde 20 oranında arttırmayı hedefliyor.

Doğu Karadeniz'e demiryolu yapılacak mı sorusu mecliste!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Doğu Karadeniz'e yönelik demiryolu projelerine ilişkin sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti. İlk sorusu "Doğu Karadeniz'e demiryolu yapılacak mı?" oldu..

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı'nın ÇED toplantısı 10 Mayıs'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Kocaeli'de yapılması planlanan Adapazarı- İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı yapılacaktır. Toplantı 2 ilde de 10 Mayıs günü gerçekleşecektir.

Karabük-Zonguldak demiryolu hattı açıldı!

Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi Karabük-Zonguldak kesimi açılış töreni Karabük İstasyonu'nda yapıldı.

Türkiye'de 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'i yenilendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülkedeki mevcut 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'inin tamamen yenilendiğini belirtti.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı için düğmeye basıldı!

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesi, İstanbul'da Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy İlçelerinden geçerek, Beykoz'da sonlanacak...

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı 2020'ye kadar tamamlanacak!

"Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı" projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Projeye göre hızlı tren hattının 62 kilometresinin Kırklareli sınırlarında bulunduğunu belirten Peker, hattın Halkalı İstasyonu'ndan başlayarak Edirne'ye kadar ulaştığını kaydetti

Aga Ray Demiryolu İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aga Ray Demiryolu İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Elif Yaşin tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Mart'ta Esenler, Havaalanı Mahallesi, Gökçay Sokak'ta kuruldu.

Demiryolu hemzemin Haberi

Demiryolu hemzemin


İstanbul Milletvekili Ali Özcan demiryolu hemzemin geçitlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


Önergesinde "Elazığ ilinde trenin minibüse çarpması sonucu meydana gelen kaza demiryolları hemzemin geçitlerini gündeme getirmiştir." diyen Özcan 4 soruya yanıt aradı.


Özcan'ın soruları


1- Ülkemizde toplam kaç demiryolu hemzemin geçiti bulunmaktadır?


2- Bunlardan kaçı bekçili-bariyerli hemzemin geçit, kaçı flaşörlü-çanlı ve otomatik bariyer sistemli hemzemin geçit ve kaçı mekanik veya otomatik koruma sistemleri olmayan serbest hemzemin geçittir?


3- Hemzemin geçitlerde yönetmelikle belirtilen şartlara uymayan ve eksikleri olan geçitler var mıdır? Varsa kaçı bu durumdadır? Bu eksiklerin giderilmesi için ne tür bir çalışma yapılmaktadır?


4- Mevcut yönetmelik günümüz şartlarına ve teknoloji düzeyine uygun...