15 / 05 / 2024

deniz tüneli

deniz tüneli

Dünyanın ilk deniz tüneli, Norveç'teki Stadlandet isimli yarım adada 1,7 km uzunluğunda ve 26,5 metre genişliğinde inşa edilecek.

Dünyanın ilk deniz tüneli Norveç'te inşa edilecek!

Norveç'teki Stadlandet isimli yarım adada büyük gemilerin geçebileceği dünyanın ilk deniz tüneli inşa edilecek. Tünelin uzunluğu 1,7 km ve genişliği 26,5 metre olacak.

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Haliç Su Altı Karayolu Tüneli'nin detayları belli oldu!

İBB Başkanı Topbaş’ın "ustalık eseri" olarak nitelendirdiği ‘Haliç Su Altı Karayolu Tüneli’nin detayları belli oldu. Haliç’te inşa edilecek tünel köprü, deniz tabanına çakılacak kazıklar üzerine kurulacak.

Avrasya Tüneli yarından itibaren 24 saat hizmet verecek!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 saatinden itibaren 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Avrasya Tüneli trafiğe açıldı!

Asya ve Avrupa'yı deniz tabanından karayoluyla birleştiren tarihi proje Avrasya Tüneli, sabah 07.00'dan itibaren araç trafiğine açıldı.

Avrasya Tüneli inşaatında ilginç yöntem!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin inşası sırasında ilginç bir yöntemin Türkiye’de ilk defa uygulandığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli"nin açılış için hazırlıklar tamamlıyor!

Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta hizmete girecek. Asya ile Avrupa kıtasını deniz tabanının altından karayoluyla birleştirecek tünel, İstanbul'un iki yakası arasındaki 100 dakikalık mesafeyi 15 dakikaya indirecek.

Avrasya Tüneli'nde tarihi gün yaklaşıyor!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle bağlayan Avrasya Tüneli, 20 Aralık Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Konut fiyatlarına ve kiralara Avrasya Tüneli dopingi!

Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki mesafeyi 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde çalışmalarında sona gelindi. Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak tünel 20 Aralık’ta açılacak.

Avrasya Tüneli'nde geri sayım başladı!

20 Aralık’ta açılacak olan Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak Avrasya Tüneli’nde geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programında bir değişiklik olmazsa 8 Ekim Cuma günü tünelden ilk geçişi yapacak.

Avrasya Tüneli'nde çalışmalar hız kesmiyor!

20 Aralık’ta açılacak olan Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretleri de belli oldu.

Yeni Zigana Tüneli projesi 2020'de tamamlanacak!

Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Yeni Zigana Tüneli proje çalışmalarını inceledi Cengiz İnşaat Maçka Şantiyesini ziyaret eden Pişkin'e, şantiye şefi ve aynı zamanda Proje Müdürü Tarık Eyüboğlu ile şantiye şefi Yavuz Akpınar tarafından brifing verildi.

Avrasya Tüneli havadan görüntülendi!

Avrasya Tüneli inşaatında sona yaklaşılırken, inşaat hem içeriden hem de havadan görüntülendi. Toplam uzunluğu 14,6 kilometrelik olan güzergahın 5,4 kilometrelik bölümü, iki katlı olarak deniz tabanı altına yerleştirilecek.

Dünyanın en uzun deniz altı tüneli 9 milyar Euro'ya inşa ediliyor!

Danimarka ile Almanya’yı bağlayan, dünyanın en uzun deniz altı tüneli inşa ediliyor. Fehmarn adası arasında inşa edilecek tünelin yapım maliyeti yaklaşık 9 milyar euro olarak hesaplandı. Tünelin 2024 yılında açılması öngörülüyor.

deniz tüneli Haberi

deniz tüneli

Dünyanın ilk deniz tüneli, Norveç'teki Stadlandet isimli yarım adada 1,7 km uzunluğunda ve 26,5 metre genişliğinde inşa edilecek.


Norveç'teki Stadlandet yarımadasının başladığı noktada iki denizi birbirine bağlayacak tünel inşaatına 2018'de başlanacak 'Stad Skip Tüneli' adı verilen geçitten büyük tonajlı gemilerde...