03 / 05 / 2024

denizaşırı askeri üssü Afrika

denizaşırı askeri üssü Afrika

Çin, Ortadoğu ve Afrika için stratejik öneme sahip Cibuti’de denizaşırı askeri üssünü inşa etmeye başladı. Çinli askeri yetkililer 90 dönüm üzerine inşa edilecek ilk denizaşırı askeri üssün çok fazla işleve sahip olacağını belirtti.

Netflix, New Jersey'deki askeri üsse talip oldu!

Netflix, eski bir askeri üssü büyük bir film çekim platosu haline getirmeyi istediğini belirtti. Netflix, New Jersey'deki bu askeri üsse talip oldu

Liderlerin ve milyarderlerin gizli gayrimenkul varlıkları sızdırıldı!

Pandora Papers; birçok lider ve milyarderin denizaşırı ilişkilerini ortaya çıkarıyor. Belgelerde, pek çok lider ve milyarderin servetlerini irdelendi.

Antalya'daki yangın üssü arazisi yatırıma açıldı iddiası!

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde yatırıma açılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu iddia edildi.

Kırgızistan'daki Rus hava üssünün arazi kira bedeli artırıldı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un, ülkedeki Rus hava üssünün arazi kira bedelinin artırılmasını, pistin yenilenmesini ve insansız hava araçları (İHA) yerleştirilmesini öngören protokolü onayladığı belirtildi.

Sivas Demirağ OSB 2021'de tamamlanacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kentin yatırım üssü olacağını söyledi.

Çin 4 ayda 33.6 milyarlık yurt dışı yatırımına imza attı!  

Ocak-Nisan aylarında Çinli yatırımcılar 155 ülke ve bölgede 3 bin 84 denizaşırı şirkete toplam 235 milyar RMB (33,6 milyar dolar) tutarında yatırım yaptı.

ABD'li catering şirketi Türkiye'ye giriş yaptı!

ABD'nin en hızlı büyüyen catering şirketlerinden Barfresh, Türkiye’ye gelme kararı aldı. Hollywood merkezli şirket, ilk adımı İncirlik’te bulunan ABD askeri üssüyle atacak.

Rusya Kırım’da askeri havalimanı inşa etti!

Rusya askerleri Kırım’da askeri yatırımlara devam ediyor. Rusya, Ukrayna ile arasında krize neden olan Kırım’da askeri havalimanı inşa etti.

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, "Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.

Veysel Eroğlu: Askeri alanlar ağaçlandırılacak!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 1. Su Konseyi Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, askeri alanların ağaçlandırılması hakkında bilgi verdi. 

Kuleli Askeri Lisesi müzeye dönüştürülecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kuleli Askeri Lisesi'nin Türkiye’nin en büyük müzesine dönüştürüleceğini, bir kısmını ise Milli Savunma Üniversitesi’nin kullanacağını açıkladı. 

Sinpaş Finans Şehir görücüye çıktı! 475 bin TL'ye!

Sinpaş Yapı, dünyanın yeni finans üssü İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yanı başında, az katlı mimarisi ve sıcak sokak konseptiyle hayata geçirdiği Sinpaş Finans Şehir'i görücüye çıkardı.

Kuleli Askeri Lisesi'nin akıbeti ne olacak?

Kuleli Askeri Lisesi’nin bahçesi, Milli Savunma Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı karşı karşıya getirdi. Milli Savunma Bakanlığı müze olarak sadece binayı vermekte diretince, 180 dönümlük bahçenin bir bölümünü de isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler tıkandı.

denizaşırı askeri üssü Afrika Haberi

denizaşırı askeri üssü Afrika


Dünyanın yükselen gücü Çin ilk denizaşırı askeri üssünü Ortadoğu ve Afrika için stratejijk öneme sahip Cibuti’de inşa edecek. Wall Street Journal’ın haberine göre, daha önce ABD ve Çin arasındaki bölge rekabeti askeri üs inşasıyla birlikte yeni bir döneme girecek. Çinli askeri yetkililer 90 dönüm üzerine inşa edilecek ilk denizaşırı askeri üssün çok fazla işleve sahip olacağını belirtiyor.


Askeri uzmanlar da, Çin’in Hint Okyanusu ötesindeki askeri varlığını arttırmasının strateji değişikliğinin ilk somut işareti olduğunu belirtiyor.


Akdeniz ile Hint Okyanusu’nu birbirine bağlayan Kızıldeniz-Aden Körfezi hattının geçiş noktası Babu’l Mendeb Boğazı’nda yer alan Cibuti’de hali hazırda Fransa, ABD, İtalya ve Japonya’nın askeri üssü bulunurken, Çin de bu bölgede askeri üs inşa etme arayışına girmişti.


Nüfusu 830 bin olan ve sadece 23 bin kilometrekarelik yüzölçümüne sahip...