08 / 07 / 2024

denizler kitapevi

denizler kitapevi

İstanbul'u boydan boya kat edecek olan bu metrolu demiryolu projesi, Haliç'i açılabilen bir sabit köprünün üzerinden geçtikten sora, Boğaz'ın Avrupa yakasın izleyecek ve Karadeniz kıyısında Kilyos'a kadar uzanacaktı.

Denizler Gayrimenkul Reklam Pazarlama Turizm İnşaat Gıda Organizasyon Ticaret Limited kuruldu!

Denizler Gayrimenkul Reklam Pazarlama Turizm İnşaat Gıda Organizasyon Ticaret Limited Zeytinburnu'nda Murat Vargün tarafından kuruldu.

Kırmızı Kedi Kitabevi ocak ayında 21 şubeye ulaştı!

Yayınevi, kitabevi, dağıtım ve bilgi teknolojileri hizmeti şeklinde olmak üzere dört ayaklı bir yapıya sahip olan Kırmızı Kedi kitapevi ocak ayında 21 şubeye ulaştı...

Denizler Group Turizm Kuyumculuk Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Denizler Group Turizm Kuyumculuk Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 300 bin TL sermaye bedeli ile Adem Deniz tarafından kuruldu. 

Manisa Rıza Beyazduman Gençlik Merkezi açıldı!

ADD Gençlik Kolları tarafından Manisa'da inşa edilen Ayhan Üngün Kitapevi ve Rıza Beyazduman Gençlik Merkezi hizmete açıldı. Açılış kurdelesini Aynur Üngün, Melek Bozaoğlu ve ADD İlçe başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu ile birlikte kestiler.

Crystal Lagoons denizi olmayan şehirlere deniz götürecek!

Çölde bile yapay denizler inşa eden Crystal Lagoons, Türkiye’ye adım attı. Hedefinde konut ve resort otel projeleri olan Crystal Lagoons, denizi olmayan şehirlere de ‘deniz götürmeyi’ planlıyor. Şu ana kadar 40 projeye teklif sunuldu

Çevre Bakanlığı daha temiz denizler için çalışmalarına devam ediyor!

Çevre Bakanlığı daha temiz denizler için çalışmalarına devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayrak sayısını 397’ye çıkartarak, bu alanda dünya üçüncüsü olduk” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan temiz denizler için yeni tebliğ!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı deniz çevresinin kirlenmesinin engellenmesine yönelik bir tebliğ yayımladı. Tebliğ ile; deniz kirliliğinin önlenmesi için risk değerlendirmesi ve acil müdahale planı hazırlayacak kurum/kuruluşlar belirlendi.

PAGEV çöpsüz denizler için yol haritası çiziyor!

Avrupa Birliği tarafından yürütülen projeleri Türkiye’ye taşıyan PAGEV işbirliği ile TÜDAV tarafından düzenlenen "Deniz Çöpleri Ulusal Forumu"nda ‘ Çöpsüz denizler ’ için yol haritası çizildi.

PAGEV-PAGÇEV ve Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile Boğaz temizleniyor!

PAGEV-PAGÇEV ve Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile Boğaz temizleniyor. PAGEV-PAGÇEV; biz ‘sorumlu bir endüstri’nin temsilcileri olarak geleceğimizi düşünüyoruz ve temiz denizler ile ‘mutlu balıklar’ için varız diyor…

PAGEV ile Boğaz’da büyük temizlik başlıyor!

Dünya denizleri katı atıkların tehdidi altında… PAGEV – PAGÇEV sorumlu endüstri misyonundan hareketle “sorunsuz çevre ve temiz denizler” için çalışmalarını sürdürüyor. PAGEV ile Boğaz’da büyük temizlik başlıyor.

WFO’dan atıksız denizler için 10 çözüm önerisi!

Dünya kıyılarını temizlemek için yola çıkan Waste Free Oceans (WFO) hareketi bu gidişata dur diyecek çözüm önerilerini açıkladı. Öneriler arasında en dikkat çeken madde; belediyelerin atık yönetim sistemlerini düzenlemelerinin şart olduğu…

Milas'taki altyapı çalışmaları sırasında Roma Dönemi'ne ait mozaik bulundu!

Muğra'nın Milas ilçesi’nde yapılan altyapı çalışmaları sırasında Roma Dönemi ’ne ait, üzerinde denizler, depremler ve atlar tanrısı Poseidon ile denizkızı figürleri yer alan mozaik bulundu.

MK Gurup Yapı Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MK Gurup Yapı Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Murat Karakaya, Denizler Açe tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 29 Mayıs'ta Pendik, Velibaba Mahallesi, Yakacık Caddesi'nde kuruldu.

denizler kitapevi Haberi

denizler kitapevi

DENİZLER Kitabevi'nin 4 Haziran Cumartesi günü İstanbul Point Otel'de yapacağı nadir kitap müzayedesinde satışa konan eserler arasında bulunan 1876 tarihli 'Tunnel de Constantinople' İstanbul için sıra dışı harita, çizim ve bilgileri barındırıyor. Eugene Henri Gavand, Galata ile Beyoğlu arasında o dönem buhar gücüyle işleyen tarihi tüneli yapan mühendisti. 17 Ocak 1875 günü hizmete giren tünelin inşasının başarısı ve gördüğü ilgi üzerine Mühendis Gavand. zihninde hayalini kurduğu İstanbul Metrosunun ilk planlarını, harcama için gerekli kaynağı da göstererek 1876 yılında Osmanlı Devleti'ne sundu. Bu proje işte bu müzayedede bir örneği satılacak büyük boy kitap şeklinde sunulmuştu. Kitabın içinde tünelin yapım aşamaları, inşaat planları ile bina ve vagon kesitlerinin yanı sıra bir de büyük İstanbul metrosu projesi haritası yer...