01 / 05 / 2024

denizli bina restorasyonları

denizli bina restorasyonları

Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binalarını kamulaştırıp, restore ederek kente yeniden kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi tarihi Necip Ökten Evi'nde de çeşitli kurslar düzenleyerek vatandaşların hizmetine sundu.

Denizli'de konut stokları tükendi!

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, "Yılın ilk yarısında, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı" diye konuştu. 

Denizli Acıpayam'da 1209 ağır hasarlı eve 480 konteyner verildi! 

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart 2019’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında 1209 bina ağır hasar aldı. Depremzedeler, bölgeye sadece 480 tane konteyner verildiğini belirtti...

Denizli Merkezefendi'de 83 metruk bina yıkıldı!

Denizli Merkezefendi Belediyesi'nin başlattığı metruk bina yıkım süreci devam ediyor.

Denizli'de hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'deki depreme ille ilgili hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek "Bozkurt'ta 1995 yapıdan 264'ü ağır hasarlı, 665'i hafif hasarlı ve 3 tanesi yıkık. Çardak'ta ise 80 ağır hasarlı, 422 hafif hasarlı bina var." dedi.

Denizli'deki depremde 976 bina hasar gördü! 

Bakan Murat Kurum, Denizli'de dün yaşanan deprem nedeniyle Bozkurt ve Çardak ilçelerinde incelenmede bulundu. Kurum, 976 binanın 108'inin ağır hasarlı, 868'inin hafif hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki 42 yıllık bina yıkılıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehir girişinde çirkin görüntüsüyle dikkat çeken ve “Kibrit Kutusu” diye anılan 42 yıllık binanın yıkımına başladı.

Denizli'de yıkım işlemi yarıda kalan bina tehlike saçıyor!

Denizli'nin en işlek caddelerinden biri olan Saltak caddesi üzerinde yıkım işlemi yarıda bırakılan bina, faciaya davetiye çıkarıyor.

Denizli Pamukkale'de icradan 6,7 milyon TL'ye satılık bina!

T.C. Denizli 2. İcra Dairesi Denizli ili Pamukkale ilçesinde yer alan binayı satışa çıkardı. Binanın toplam kıymet bedeli 6 milyon 772 bin 548 TL.

Boğaz'daki tarihi bina restorasyonları artıyor!

İstanbul Boğazı kıyısında bırakın yeni inşaat yapmayı "çivi çakmak" bile yasak. Ama son yıllarda "restorasyon", "tarihi eser onarımı" adı altında yapılan yeni binalarınsayısı hızla artmaya başladı.

Denizli Belediyesi 10 tarihi binayı yenileyecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışma ile yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha yok olmaktan kurtarılacak.

denizli bina restorasyonları Haberi

denizli bina restorasyonları


Denizli Büyükşehir Belediyesi, restore ettiği tarihi yapıların yaşayan mekanlar haline dönüşmesi için vatandaşın hizmetine sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce restorasyonunu tamamladığı tarihi Necip Ökten Evi'ni kurs merkezlerine dönüştürdü. Bugüne kadar Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı ve Merzeci Un Fabrikası gibi, Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binalarını kamulaştırıp, restore ederek kente yeniden kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi tarihi Necip Ökten Evi'nde de çeşitli kurslar düzenleyerek vatandaşların hizmetine sundu. Tarihi evde ahşap boyama, keçe süsleme,tel kırma, nakış ve ahşap oymacılık dersleri verilmeye başlanırken, vatandaşların kurslara yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Kurs eğitmenlerinden Rabia Talay, Necip Ökten Evi'nde ahşap boyama, keçe süsleme,tel kırma, nakış ve ahşap oymacılık derslerinin...