28 / 04 / 2024

Denizli camileri restorasyon

Denizli camileri restorasyon

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

Denizli'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde tarihi öneme sahip binaları restore etmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak Şirinköy Kahvehanesi’nin restorasyon çalışmalarına başladı. 

Denizli'deki 591 yıllık Sultan 2. Murat Camisi restore ediliyor!

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Denizli'de 219 yıllık cami restorasyon bekliyor! 

Denizli'de 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi'nde 219 yıllık cami restorasyon bekliyor. 

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Denizli Çivril'deki Mavi Konak ayağa kalkıyor!

Denizli'nin Çivril ilçesindeki Mavi Konak’ta restorasyon çalışması başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), tarihi bir değeri daha ayağa kaldıracak.

Denizli'nin tarihi binaları restore ediliyor!

Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi binasını yok olmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yaptığı restorasyon çalışmalarına ilçelerde de devam ediyor.

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

Denizli Adil Beştaş Evi restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihi binalarda yürüttüğü restorasyon çalışmalarıyla kentin tarihi zenginliklerini kent sakinlerinin hizmetine sunuyor.

Denizli Necip Ağa Konağı restore edilecek!

Denizli ilinin Çal ilçesinde bulunan Necip Ağa Konağı kamulaştırılıp restore edilecek. 19'uncu yüzyıl sonlarının Türk mimarisinin en güzel örneklerinden olan konağın restorasyon çalışmaları yakın zamanda başlayacak.

Denizli Laodikya Kilisesi restorasyonuna AB Kültürel Miras Ödülü!

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nde devam eden restorasyon projesinin, AB Kültürel Miras Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü bildirdi.

Denizli'de restorasyon için 748 bin lira ayrılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait kiliseyi gün yüzüne çıkarmak için hummalı bir çalışma içine girdi. Belediye'nin projesine Güney Ege Kalkınma Ajansı da 748 bin liralık destek geldi.

Aydın Vakıflar'dan Denizli'de cami restorasyon işi ihalesi!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Denizli Acıpayam Yazır Kasabası Hacı Ömer Ağa Cami restorasyon işi ihalesi açık ihale usulü ile 9 Nisan'da ihale ediliyor...

Merinos, halılarıyla camileri donatıyor!

Sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun ihtiyaçlarına yön veren halı üreticisi Merinos, şimdi de camileri süsleyen duvardan duvara halılarıyla adından söz ettiriyor

Denizli camileri restorasyon Haberi

Denizli camileri restorasyon

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.Tarihi camilerin yeniden hayat bulmasıyla ilgili olarak valilikte toplantı düzenlendi. Vali Ahmet Altıparmak başkanlığındaki toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Gülsüm Çelebi, Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal katıldı. Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, "Denizli'nin Nakışlı Camileri" konulu sunumuyla bilgi verdi. Daha sonra fotoğraf sanatçısı Şerafettin Eryetişdi de "Denizli'nin Boyalı Camileri" konulu sunumunu yaptı.


Kültür hazinesi


Denizli'nin adeta kültür hazinesi konumunda olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, restorasyonların belgesel olarak da ekranlara taşınabileceğine dikkat çekti. Bu konuyla ilgili olarak TRT ile görüşme yapılıp profesyonel anlamda belgesel çekilebileceğinin altını çizen Vali...