12 / 05 / 2024

Denizli Necip Ağa Konağı restore mi edilecek

Denizli Necip Ağa Konağı restore mi edilecek

Denizli ilinin Çal ilçesinde bulunan Necip Ağa Konağı kamulaştırılıp restore edilecek. 19'uncu yüzyıl sonlarının Türk mimarisinin en güzel örneklerinden olan konağın restorasyon çalışmaları yakın zamanda başlayacak.

TOKİ Denizli Beyağaç 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Denizli Beyağaç sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Denizli Beyağaç’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Denizli Beyağaç’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Denizli Beyağaç’da sosyal konut projesi...

Alsancak Mustafa Denizli Stadı açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve sonrasında yeniden inşa edilen Mustafa Denizli Alsancak Stadı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Naci Görür'den Denizli depremi açıklaması: Aktif fayların üzerinde oldu!

Denizli'de bu sabah yaşanan 4.1'lik deprem sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Naci Görür depremin ciddi aktif fayların üzerinde bulunduğunu belirtti.

Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları mecliste!

2020 yılında Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Sancar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli kiralık şehre döndü!

Türkiye’nin önemli tekstil ve sanayi şehri Denizli kan ağlıyor. Şehrin her yerinde çok sayıda esnaf koronavirüsü süreciyle beraber kepenk kapattı. Camekanlara ‘Kiralık’ tabelaları asıldı.

Çözüm Tasarruf 35'inci şubesini Denizli'de açtı!

Şube ağına Denizli’yi de ekleyerek büyümeye devam eden Çözüm Tasarruf, Denizli şubesiyle birlikte şube sayısını 35’e çıkardı.

TOKİ'den Denizli Honaz'a 214 yeni konut!

Denizli İli, Honaz İlçesi, Ovacık Mahallesi 214 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 1 Eylül 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Denizli Çardak'a hükümet konağı!

Denizli İli Çardak İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 24 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ'den Denizli Serinhisar'a 178 konut!

Denizli Serinhisar Kızılhisar Mahallesi 178 Adet Konut, 6 Adet Ticaret ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 3 Haziran tarihinde yapılacak.

TOKİ Denizli Merkezefendi 2020 projesi yarın satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Merkezefendi Kayaköy 2020 projesi yarın itibariyle satışa çıkıyor.

TOKİ Denizli Merkezefendi Kayaköy projesi yarın satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Merkezefendi Kayaköy 2020 projesi yarın itibariyle satışa çıkıyor.

Furkan Köse Denizli’de ikinci emlak ofisini açtı!

Denizli’de gayrimenkul sektörü gelişmeye devam ediyor. İş adamı Furkan Köse, Denizli Merkezefendi’de ikinci emlak ofisinin açılışını yaptı…

TOKİ Denizli Çal 354 konut ve 2 adet ticaret merkezi ihalesi 20 Ağustos'ta!

Denizli Çal Yukarıseyit Mahallesi 3.Etap 354 Adet Konut , 2 Adet Ticaret Merkezi İşi ihalesi 20 Ağustos 2019 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

Denizli Necip Ağa Konağı restore mi edilecek Haberi

Denizli Necip Ağa Konağı restore mi edilecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çal ilçesinde Kurtuluş Savaşı'nın tanıklarından olan 19'uncu yüzyıl sonlarının Türk mimarisinin en güzel örneklerinden Necip Ağa Konağı'nın kamulaştırılıp, restorasyonunun yapılacağını açıkladı.


2006 yılında Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından koruma altına alınan 120 yıllık Necip Ağa Konağı, bakımsızlıktan virane haline geldi. Sadık Çökelez ve rahmetli ağabeyi Emre Çökelez'in eşi Dudu Çökelez'e atalarından miras kalan iki katlı, tavan süslemeleriyle dikkati çeken ahşap ve kerpiç yapı olan konağın, içinde altın saklandığınına inanan defineciler tarafından kazılmadık yeri kalmadı. Camları kırılan, kapı ve pencere çerçeveleri çürüyen, içinde çok sayıda tarihi eşyanın da olduğu yıkılmaya yüz tutan iki katlı konağın bu hali yürekleri burkarken, Denizli Büyükşehir Belediyesi, konağın kamulaştırılacağını ve ardından da restore edileceğini bildirdi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman...