16 / 05 / 2024

Deprem 2015

Deprem 2015

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Nepal ve yakın çevresinde son 6 ayda meydana gelen 8 depremin, Türkiye için tehdit unsuru olduğunu söyledi.

Türkiye deprem haritası 2015!

Deprem haritası, dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita oluyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem haritası 2015...

Türkiye deprem bölgeleri dereceleri!

Şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita deprem haritası olarak ifade ediliyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem bölgeleri dereceleri 2015..

Deprem sigortası fiyatları 2015!

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2015 ne kadar?

2015 yılında DASK ne kadar?

Mesken ve işyerleri için yapılması zorunlu olan sigorta DASK deprem sigortası olarak karşımıza çıkıyor. DASK sigortası senelik olarak yapılıyor. Peki, 2015 yılında DASK ne kadar?

5. Uluslararası Deprem Sempozyumu başlıyor!

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği tarafından organize edilen 5. Uluslararası Deprem Sempozyumu 2015, 10-12 Haziran tarihleri arasında Başiskele The Ness Hotel’de yapılacak.

2015'te Türkiye'de kentsel dönüşüme kira yardımı ne kadar oldu?

2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor." Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'yi tehdit eden deprem nedeniyle kentsel dönüşüm büyük önem kazandı.

Başakşehir Deprem Konutları'nı Nas İnşaat mı Kiptaş mı dönüştürecek?

Başakşehir Deprem Konutları'nın yıkılıp, yeniden yapılması için Nas İnşaat'ın teklif sunma toplantısı 26 Nisan 2015 Pazar günü gerçekleştirilecekti. Ancak Deprem Konutları için toplantı yapılamadı.

Kentsel dönüşümde 2015'in kira yardım miktarı ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm kapsamında, 2015'te yapacağı kira yardımının miktarı henüz belirlenmedi. Büyük bir deprem riski taşıyan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

DASK fiyatları 2015!

Zorunlu deprem sigortası ya da diğer ifadeyle DASK, yaptırılması mecburi bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. DASK fiyatları her yıl yeniden belirleniyor. İşte, DASK fiyatları 2015!

Zorunlu deprem sigortası ne kadar 2015!

Zorunlu deprem sigortası genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak tanımlanıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası ne kadar 2015!

DASK ücretleri 2015!

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK, mesken ve işyeri gibi yapılar için yapılması zorunlu olan sigortalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK ne kadar? İşte DASK ücretleri 2015..

Zorunlu deprem sigortası fiyatı 2015!

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Zorunlu Deprem Sigortası, yıllık olarak düzenleniyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar? İşte, zorunlu deprem sigortası fiyatı 2015!

Bodrum'da yılbaşından bu yana 1078 deprem oldu!

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu, Marmaris ile Bodrum arasındaki bölgede karadan ve denizden 2015 Mayısında başlatılacak ’Bozburun-Bodrum Deprem Fay Hatları Araştırması Projesi’ hakkında bilgi verdi.

Deprem 2015 Haberi

Deprem 2015

Prof. Dr. Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012’de oluşan 8,6 büyüklüğündeki Hint Okyanusu depreminin, küresel ölçekteki artçılarının, Nepal-İran-Türkiye deprem enerjisi taşınma hattının varlığını ortaya koyduğunu ifade etti. Büyük depremlerin enerjisinin sadece yer üstünde etkili olmadığını belirten Bektaş, “Büyük depremlerin enerjisi yerin derinliklerine de yayılarak, zamanla binlerce kilometre uzaklıktaki depreme hazır fayları tetikleyebilmektedir. Bu nedenle Türkiye’deki depremlerin bağımsız olmadığı, Güneydoğu Asya’dan gelen büyük deprem enerjisinin etkisi altında kaldığını söylemek mümkündür” dedi.


En büyük depremler 1939 - 1964 arasında


Bektaş, daha önce Güneydoğu Asya’dan Türkiye’ye uzanan bir deprem kuşağı oluştuğunu dile getirerek, “Gerçekten de 1935-1964 arasında Güneydoğu Asya’dan Türkiye’ye doğru uzanan 7 ila 8 büyüklüğündeki bir deprem kuşağı oluşmuştur. Bu deprem kuşağında, 1939-1964 arasında Türkiye en büyük depremlerinden biri olan 7,9 büyüklüğündeki 1939...