27 / 04 / 2024

deprem dairesi

deprem dairesi

Başbakanlık Afet, Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Murat Onurlu, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini belirterek, 2012 yılında meydana gelen deprem sayısının 28 bin 740 dedi...

Diyarbakır'daki deprem konutlarının örnek dairesi tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan konut projesinin örnek dairesi tamamlandı.

6 Şubat depremlerinin ardından bölgede 33.077 adet deprem kaydedildi!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerindeki 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede 33.077 adet deprem kaydedildi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı, depremlerin doğal bir süreç olduğunu belirtiyor ve vatandaşları bilinçli olmaya çağırıyor.

ABB'de Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi kuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayı toplantısında, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile 5 şube müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı...

Tekirdağ Büyükşehir'den Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği Eğitimi!

Çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Proje Kontrol Birimi personeline yönelik "Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği" eğitimi verildi.

Türkiye depreme teslim olmamalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre 2017 yılında ağustos ayına kadar Türkiye ve çevresinde 26.227 deprem gerçekleştiğini vurguladı.

Van'da 4,5 büyüklüğünde deprem!

AFAD : Saat 09.53'te merkez üssü Van Bahçesaray olan 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre;

Kocaeli'de Deprem Çalıştayı’nın ikincisi yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, 'Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nın bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek.

Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı 12 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’’nın ikincisi 12 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Kütahya'da 4.3 büyüklüğünde deprem!

Kütahya'nın Simav ilçesinde deprem meydana geldi.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının tespitine göre, saat 09.25'te merkez üssü Simav olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Adana'da 4 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre saat 04.57'de merkez üssü Adana Kozan olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Antalya'da 4,6 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 00.19'da deprem meydana geldi.

Akdeniz'de 4.0 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Akdeniz Doğu Baseni'nde saat 12.55'te Richter Ölçeği'ne göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Antalya Körfezi'nde 4.0 büyüklüğünde deprem!

Antalya Körfezi açıklarında bugün saat 12.55'de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre açıklandı.

deprem dairesi Haberi

deprem dairesi

KAVAKLI Sahilinde 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatım kaybedenler için düzenlenen anma programında konuşan Başbakanlık Afet, Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAL)) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Onurlu, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini belirterek, 2012 yılında meydana gelen deprem sayısının 28 bin 740 olduğunu söyledi. Onurlu, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, DASK ile ilgili kanunun da yasalaştığını, Sağlık Bakanlığının hastanelerin güçlendirilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığının afetlerle ilgili yaptığı çalışmaların eylem planı kapsamında devam ettiğini bildirdi. Hükümetin, çalışmaların bitirilmesi için titizlikle çalışüğını ve destek verdiğini anlatan Onurlu, sivi topum örgütlerini çok önemsediklerini, onlarla da koordinasyonu sağladıklarını kaydetti. Onurlu, bu yıl 1 milyon kişiyi deprem konusunda eğitmeyi hedeflediklerini anlatarak, "Bunu başaracağımıza inanıyorum. 'Türkiye'de deprem olacak, olmayacak'...