29 / 04 / 2024

Diyarbakır'daki deprem konutlarının örnek dairesi tamamlandı!

Diyarbakır'daki deprem konutlarının örnek dairesi tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan konut projesinin örnek dairesi tamamlandı.



Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan konut projesinin örnek dairesi tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, Merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde toplamda 321 blok, 6 bin 40 konutun yer aldığı projede inşa çalışmaları hızla devam ediyor.

Söz konusu proje ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, tamamı 3 od 1 salon şeklinde hayata geçirilecek olan konutlar, brüt 105 metrekare, net ise 85 metrekare olarak planlandı. Yine verilen detaylara göre, proje dahilinde kaba inşaatı tamamlanan bir blokta örnek daire tamamlandı.

Yine verilen detaylara göre, kapısı, pencereleri, duş sistemi ve banyo ile mutfak mobilyaları yerleştirilen konutta oturma grubu, yatak odası, çocuk ve genç odası takımları da hazırlandı.

Diyarbakır daki deprem konutlarının örnek dairesi tamamlandı!

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, örnek konutu gezdi ve bazı incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Su, gazetecilere, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden hemen sonra vatandaşların konut ihtiyacını gidermek için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Yaptığı açıklamada toplamda 6 bin 40 konutun yapımı için çalışmaların devam ettiğini belirten Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "Bugün örnek konutu gezdik. Buradaki konutlarımız 3 oda 1 salon. Çok güzel olmuş, ben çok beğendim. İnşallah konutları yıkılan kardeşlerimiz evlerine kavuşacaklar ve hayatlarını mutlu bir biçimde de sürdürecekler. Okul, cami, alışveriş merkezi, çarşı ve pazar gibi diğer sosyal donatı alanları da burada yer almış olacak." dedi.

Kırsalda konutu yıkılan vatandaşlar için de 609 konut ve 180 ahır için ihalenin yapıldığını bildiren Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "Yerinde Dönüşüm Projesi" dahilinde da şehirde de 2 bin 652 kişinin müracaatta bulunduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Afet bölgesinde 118 müteahhit, 192 yapı sorumlusu, 23 yapı sahibi tutuklu!

SON DAKİKA! Az önce yine deprem mi oldu? Nerede deprem oldu? Acil bakın!

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Geri Dön