27 / 04 / 2024

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları, incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı. Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın...



Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları bazı incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Valilik tarafından Asya Verimlilik Teşkilatı desteğiyle yürütülen "Denizli'de Japonya Modeli ile Deprem Sonrası İl Koordinasyonunun Sağlanması Projesi" kapsamında AFAD İl Koordinasyon Merkezinde toplantı gerçekleştirildi.

Japon deprem uzmanları Denizli de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Paylaşılan detaylara göre, 1995 yılında Japonya'nın Kobe kentinde yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremden sonra Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Masahiko Murata ve Asya Afet Azaltma Merkezi Kıdemli Araştırmacısı Dr. Makoto Ikeda'nın katıldığı toplantıda proje bünyesinde hazırlanmış olan "Beklenmedik Durumları Azaltmaya Yönelik Eylem Planları" da incelendi.

Verilen detaylara göre AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Türk Kızılay, jandarma ve polis teşkilatı temsilcilerinin bulunduğu toplantıda Japonya deneyimleri ve Denizli'deki uygulamalar masaya yatırıldı.

Gerçekleştirilen toplantı sonrası Anadolu Ajansı muhabirine önemli açıklamalar yapan Dr. Makoto Ikeda, Türkiye ve Japonya'nın deprem sonrası koordinasyonun sağlanması ile ilgili olarak birçok ortak noktasının olduğunu kaydederek, "Biz de çok büyük depremler geçiriyoruz, deprem kuşağındayız. Bunun gibi projeleri daha çok yaparak iletişimimizi canlı tutmamız gerekli." diye konuştu.


Geri Dön