09 / 05 / 2024

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları, incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı. Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın...



Paylaşılan detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası süreci basından izlediğini kaydeden Dr. Makoto Ikeda Türkiye'nin bu depremlerde koordinasyonu başarılı bir şekilde sağladığını gözlemlediğini belirtti.

Önemli açıklamalar yapan Japon uzmanlar, toplantıdan sonra AFAD'ın lojistik merkezi ve toplanma alanını gezdi, Pamukkale Üniversitesi'ndeki Şemseddin Terzioğlu Deprem Bilim Mühendisliği Laboratuvarı'nda incelemeler yaptı.

Japon deprem uzmanları Denizli de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması geldi

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, geçtiğimiz gün Adana'da yaşanan 5.5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalar yaptı ve deprem riski olan yerleri peş peşe sıraladı. 

Adana için bir hafta önceden sosyal medya hesabından uyarı yaptığına da değinen Prof. Dr. Ahmet Ercan, "6 Şubat tarihindeki depremlerden sonra, sarsıntıların gerek derinlik gerek konum olarak kuzey batıya doğru kaydığını gördük. Göksun ile Kozan arasında artçı deprem birikimlerini gördük. Geçen hafta depremden korkanlara yanıt vermek üzere, Kozan ya da Göksun'da küçük-orta depremlerin olabileceği uyarısını yapmıştım" dedi ve söz konusu depremin bu olduğunu belirtti. 

Deprem bölgesinde yapılandırma borçlarının taksit ödeme süresi o tarihi uzatıldı!

Deprem korkusu konutta talebi villalara kaydırdı! Ev alacaklar deprem riskinin az olduğu yerleri seçiyor! 

Deprem uzmanından korkutan açıklama:  Adana  ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul'da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!


Geri Dön