02 / 05 / 2024

deprem izleme istasyonu

deprem izleme istasyonu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, büyük depremler öncesinde halkın hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla Silivri'de 'Deprem izleme istasyonu' kurdu. Işıklar, DOHAD iş birliğinde hayata geçirilen Deprem İzleme İstasyonu'nu tanıttı.

Silivri'de deprem izleme istasyonu kuruldu!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 6 büyüklüğünün üstündeki yer hareketlerinin haftalar öncesinde değişimlerini izleyerek büyük depremler öncesinde halkın hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla Silivri'de Deprem İzleme İstasyonu kurdu...

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı!

Mega kent İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı...

Süleyman Soylu: Deprem gözlem istasyonu sayımız 1100'ü buldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afet Riskini Azaltma ve Deprem Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu.  Süleyman Soylu, "Deprem gözlem istasyonu sayımız 1100'ü buldu" dedi...

Deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek!

İstanbul'da çok sayıda tarihi bina, yüksek yapı ve altyapı sistemlerinde kurulan yapı sağlığı izleme sistemleri ile deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek.

Silivri'de deprem tahmin istasyonu hizmete girdi!

ABD merkezli araştırma derneği GeoCosmo ile Doğa Hareketleri Araştırma Derneği iş birliğiyle Silivri'de kurulan deprem tahmin istasyonu faaliyete geçti.

Manisa'da deprem veri istasyonu kurulacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ve Akhisar ilçelerinde kurulacak deprem veri toplama istasyonu için imzalar atıldı...

Naci Görür: Acilen denizaltı deprem gözlem istasyonu kurulmalı!

Prof. Dr. Naci Görür, “Söylemekten dilimde tüy bitti, acilen önlem almalıyız, her an deprem olabilir!’’ dediği Marmara depremini anlattı.

Nasa deprem analiz istasyonu İzmir merkezli olacak!

Deprem felaketinden en fazla zarar gören ülkeler arasında yer alan Türkiye, bu felakete karşı ön uyarı sistemlerinin geliştirilmesi çalışmalarında da aktif rol oynayacak.

Çatalca'ya Deprem İzleme İstasyonu kurulacak!

Doç Dr. Oğuz Gündoğdu Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı ziyaret etti. Kuzey Marmara fay hattındaki gelişmeleri takip edecek deprem izleme istasyonu kurma projesi hakkında bilgi verdi.

Doğan Kalafat: Depreme karşı alınacak önlemler depremin şiddetini belirler!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem izleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat açıklamasında "Deprem öncesi alınacak tedbirlere göre depremin şiddeti değişebilir" dedi.

Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme Merkezi açıldı!

Prof. Dr. Erdik: "İstanbul'da depremin ihtimali yüksek. Yüksek ihtimal dediğim yıllık ihtimali yüzde 2,3 mertebesindedir. Bu ihtimalde deprem tehlikesine maruz iki diğer kent Tokyo ve San Francisco'dur" dedi.

20 hava izleme istasyonu kurulacak!

Türkiye genelinde 223 tesiste 493 baca için Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemi (SEÖS) taktırma zorunluluğu olduğu belirlendi. Şu ana kadar ise 27 tesise ait 91 baca, çevrimiçi (online) olarak izlenmeye başlandı...

Anlık deprem takibi için 100 yeni istasyon kurulacak!

Başbakanlık Afet ve de Acil Durum Yönetimi ( AFAD ), sismik hareketliliği daha iyi takip etmek amacıyla bu yıl 100 yeni deprem gözlem istasyonu kuracak...

Silivri'de deprem izleme istasyonu kuruldu!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, büyük depremler öncesinde halkın hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla Silivri'de 'Deprem izleme istasyonu' kurdu. Işıklar, DOHAD iş birliğinde hayata geçirilen Deprem İzleme İstasyonu'nu tanıttı.

deprem izleme istasyonu Haberi

deprem izleme istasyonu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, farklı birçok kurumdan bir araya gelmiş teknik bir heyet önderliğinde İstanbul'da bir ilk olan Deprem izleme İstasyonunu Silivri'de açtı. 


Kısa zamanda resmi açılışını gerçekleştirmeyi planladığı Deprem İzleme İstasyonu hakkında bilgi veren Işıklar. 

iş birliği çalışması yaptığı Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği (DOHAD) yetkililerine de teşekkür etti. 

Deprem İzleme İstasyonu hakkında bilgiler veren İşıklar şunları söyledi: "Marmara çanağının tam karşısındayız. Doğalgaz platformunun olduğu bir yer burası ve onun altında doğal depolamanın zemin altına yapıldığını biliyoruz. Bu durumun büyük bir risk taşıdığını, hazırlıklı olmamız gerektiğini biliyoruz. 214 bölgede Silivri'nin belli bölgeleri güvenli görünüyor iakat çanak kısmı yani yerleşimin yoğun olduğu yerlerde sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Marmara depremi sadece Silivri için değil, birçok yer için önemli. Hem Silivri'mizi, hem istanbul'umuzu, bu büyük...