03 / 05 / 2024

Derince 2015 imar planı

Derince 2015 imar planı

Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın başkanlığını yaptığı Encümen tarafından mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait iş yerlerinin kiralama ihalesi yapıldı. Derince'de 5 parsele kamulaştırma kararı çıktı.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Doğuş GYO'dan Maslak ve çevresi uygulama imar planı hakkında açıklama! 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA (güncelleme) 1/100 ölçekli Maslak ve çevresi uygulama imar planı davasının istinaf talebi reddedildi...

Derince Millet Bahçesi'nin imar planı askıda!

Derince İsmetpaşa Stadı yıkıldı. Stadın yerine inşa edilecek olan Millet Bahçesi için hazırlanan 1/1000’lik imar planları askıya çıktı. Planlar 1 ay süreyle askıda kalacak... 

Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor!

2015'te açılan Venüs Termal Butik Otel "ruhsat sorunu" nedeniyle kapatıldı. Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor.

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler'in Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi. Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıya çıktı..

İBB Meclisi 12 projeye imar affı uyguladı!

2015 yılında İBB Meclisi'nin aldığı karar sonrasında gizli imar affı; otel, hastane ve okulları ilgilendiren plan paftalarına 1 yıl boyunca işlendi. CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “1 yıl içinde en az 12 proje için imar affı uygulandı." dedi.

Ceyhan Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 13 Şubat 2015 tarih ve 69 sayılı karar ile onaylanan söz konusu planlama alanının 1/1000’lik uygulama imar planı değişikliği görüşülerek oy birliğile Büyükşehir belediye meclisine gönderildi.

Isparta Belediye Meclisi'nde imar komisyonu raporları görüşüldü!

Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantıları 2015 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ile sona erdi. Meclis toplantısında imar komisyonu raporlarının görüşülmesinin ardından 2015 yılı faaliyet raporu görüşmelerine geçildi.

Kocaeli Derince Limanı'nda imar planı değişikliği durduruldu!

DANIŞTAY 6. Dairesi, 543 milyon dolara ihale edilen Kocaeli Derince Limanı’nın imar planı değişikliklerinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Peki imar planı değişikliği neden durduruldu?

Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de araç sayısı 2015 yılında bir önceki yıla göre 17 bin 911 adet artış olduğunu söyledi. Büyükkılıç "Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek"dedi.

Kağıthane'de 2015'te 3.512 yazılı imar durumu hazırlandı!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç müdürlük ziyaretleri kapsamında Plan ve Proje Müdürlüğünü ziyaret etti, toplantıda, 2015 yılı içinde toplam 3512 adet yazılı imar durumu hazırlandığı belirtildi.

Midyat İmar Müdürlüğü 2015 faaliyet raporunu açıkladı!

Midyat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Akgün, 2015 yılı içerisinde yapılan çalışma ve işlemler neticesinde belediye bütçesine 6 Milyon 10 bin TL gelir sağlandığı açıkladı.

Bahçeşehir'in imar planı iptal mi edildi?

AKP’li belediye, Bahçeşehir’de yeşil alanları yok sayıp imar izni verdi. Planlar yargıya taşındı. Mahkeme 2012’de açılan davayı, 2015’te karara bağladı. “Burada yapılaşma olmaz’ dedi. Ancak karar çıktığında binalar çoktan bitmişti.

Derince 2015 imar planı Haberi

Derince 2015 imar planı

Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakm'ın başkanlığını yaptığı Encümen tarafından mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait iş yerlerinin kiralama ihalesi yapıldı. 


Encümen toplantısında, kiralama ihalelerinin yanı sıra, 42 işletmeye idari para cezası kesilmesi ve 5 adet parsel için kamulaştırma kararı alındı. 


İDARİ PARA CEZASI VE KAMULAŞTIRMA KARARLARI 


Encümende kiralama ihalelerinin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı teklifi ile 42 işletmeye 1608 sayılı kanunun ihlali gerekçesiyle idari para cezası kesilmesine karar verildi. 


Emlak İstimlak Daire Başkanlığı teklifi ile İzmit'te Kadıköy mahallesindeki katlı otopark projesi kapsamında kalan parsellerde, Büyükşehir Belediyesi Kent Mezarlığı ve projesi kapsamında kalan parsellerde, Gölcük bölge otoparkı 2 projesinde yer alan parsellerde ve Karamürsel de okul projesinde yer alan parselde kamulaştırma kararları aldı. 


5 İŞYERİ KİRALANDI 


Gölcük ilçesi 604Ada/3 parselde bulunan kalıcı iş...