17 / 05 / 2024

Midyat İmar Müdürlüğü 2015 faaliyet raporunu açıkladı!

Midyat İmar Müdürlüğü 2015 faaliyet raporunu açıkladı!

Midyat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Akgün, 2015 yılı içerisinde yapılan çalışma ve işlemler neticesinde belediye bütçesine 6 Milyon 10 bin TL gelir sağlandığı açıkladı.




Midyat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Akgün, 2015 yılı içerisinde yapılan çalışma ve işlemler neticesinde belediye bütçesine 6 Milyon 10 bin TL gelir sağlandığı açıkladı.


MİDYAT’TA YAPMAK İSTEDİKLERİMİZİN BAŞLANGICI


Faaliyet raporuyla ilgili bilgi veren Midyat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Akgün, çalışmalarını performans programı ve stratejik plan çerçevesinde yaptıklarını söyleyerek, “Amacımız çağdaş, demokratik, güvenilir, dürüst ve güler yüzlü belediyecilik anlayışı ile Midyat halkının yaşam kalitesine katkıda bulunmaktır. Raporumuza yansıyan çalışmalar Midyat için yapmak istediğimiz daha pek çok çalışmanın aslında başlangıcıdır. Hizmet ve faaliyetlerimizi, kanun, plan, yönetmelik, tüzük, meclis ve encümen kararları, genelge ve hizmet emirleri doğrultusunda kendi müdürlük, görev, yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde personelimle birlikte eksiksiz, tam ve verimli bir şekilde yapmaya özen gösterdik. Bizler başarılarımızın nedenini başta Belediye Başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu, imar işleri personeli ve belediye meclis üyelerinin bir ekip halinde çalışmasına bağlıyoruz.” dedi.


2015 YILI FAALİYET RAPORU

İmar İşleri Müdürlüğü raporunda, 2015 yılı içerisinde Midyat’ta, 48 adet tevhit, 79 adet ifraz, 53 adet yoldan ihdas, 70 adet cins değişikliği, 142 adet imar durum belgesi, 106 adet yapı kullanma izin belgesi, 2 adet plan değişikliği, 22 adet yıkım kararı, 5  adet taşınmazın trampa takası, 142 adet yapı ruhsatı, 20 adet ruhsat yenilemesi, 15 adet tadilat ruhsatı ve 13 adet iş deneyim belgesi (iş bitme belgesi) verdi. Rapora göre Müdürlük, ilçe genelinde 32 adet yoldan ihdas arsasının satışı, 2886 sayılı kanunun 45’inci maddesi kapsamında 2 adet arsa satışı, 6360 sayılı kanuna göre tüzel Kişiliği kaldırılarak Mahalleye dönüştürülen Acırlı Mahallesi’nde yoldan ihdas sonucu oluşan 160 bin 500 metrekarelik 46 adet taşınmazın satışının yapıldığını açıkladı. Raporda ayıca, 3194 sayılı imar kanunun 42’inci maddesi gereğince 6 adet inşaata kaçak inşaat para cezası verdi. Bahçelievler, Gölcük ve Bağlar Mahallelerinde , 3194 sayılı imar kanunu çerçevesinde 18’inci madden uygulaması gerçekleştirdiği vurgulandı.


 



Midyat Belediyesi




Geri Dön