24 / 07 / 2024

derince limanı iptal

derince limanı iptal

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Kocaeli Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle 'işletme hakkının verilmesi' yöntemi ile özelleştirme ihalesine teklif veren 6 firmanın ihaleden çekilmesi üzerine ihale iptal edildi.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı 40 yıl süreyle özelleştiriliyor! Tarih açıklandı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı özelleştiriyor. Yat Limanı 2021 yılında özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art'a verilerek Rekabet Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Saros'taki liman projesinin ÇED raporu iptal edildi!

Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasına yapılacak olan likit doğal gaz taşıma ve yükleme limanı için Saros Dayanışma Gönüllüleri Komisyonu iptal davası açmıştı. Edirne İdare Mahkemesi'nde açılan 'ÇED iptal' davası kazanıldı...

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

Güzelçamlı'da yat limanı projesi davalık oldu!

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da yapılması planlanan yat limanı için hazırlanan "ÇED Olumlu" raporunun iptal edilmesi için dava açıldı.

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Ataköy Mega Yat Limanı'nın ruhsatı iptal edildi!

Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yat limanı restoran kafetarya konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkemece iptal edildi.

Dalaman Yat Limanı'na iptal kararı!

Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırları içerisinde yer alan "Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri" projesi, bakanlık kararı ile iptal edildi.

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısına bekle

Safi Port’un yapacağı 400 metrekare dolgu alanı, rıhtım, dip taraması ve yeni otoyol bağlantısını içine alan ÇED toplantısı yapıldı. ÇED toplantısına beklenen ilgi olmadı.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Kocaeli Derince Limanı'nda son durum!

Kocaeli Derince Limanı’nda mahkeme kararı sonrası kısa bir süre dolgu işlemi durdurulmuştu. Limanda Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılması gerekirken deniz dolgusu yeniden yapılmaya başlandı.

derince limanı iptal Haberi

derince limanı iptal


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Kocaeli Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri başladı.Özelleştirme İdaresinde, Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 6 firma katılıyor. 


İlk tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından, 3 elemeli tur yapılacak, daha sonra açık artırmaya geçilecek. 

Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden açık artırım aralığıyla sürecek. 

İhalede, Yılport Holding AŞ, The Peninsular and Oriental Steam Navigation Company, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ, Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ yarışıyor. 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) ait Kocaeli Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, elemesiz...