05 / 05 / 2024

Deriner Barajı ekonomiye ne kadar katkı sağladı

Deriner Barajı ekonomiye ne kadar katkı sağladı

Elektrik üretimi 2 milyar kilovatsaati geçen Deriner Barajı, ekonomiye yaklaşık 460 milyon lira katkı sağladı. 249 metre gövde yüksekliğindeki barajın santral bölümü 4 üniteden oluşuyor.

Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Ekonomiye yılda 32 milyon liralık katkı sağlayacak olan Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı...

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Cizre Barajı ve HES projesi sözleşmesi imzalandı!

Bakan Eroğlu: "Baraj ile yıllık 1 milyar 208 milyon kilovatsaat enerji üretilmesi planlanıyor. Bu sayede barajın milli ekonomiye de yıllık 120 milyon lira enerji faydası olacak" dedi.

Artvin Yusufeli Barajı ve HES'ten ekonomiye 450 milyon TL katkı!

Artvin Yusufeli Barajı ve HES projesinde çevresel faaliyetlerde gelinen seviye ve devam eden çalışmaların istişare ve değerlendirme toplantısı DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper toplantı salonunda yapıldı.

İzmir Alionbaşı Barajı için imzalar atıldı!

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de yapılacak Alionbaşı Barajı proje yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında milli ekonomiye 16 milyon TL katkı sağlanacak.

Deriner ve HES tesislerinden ekonomiye 500 milyon katkı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.

Antalya Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı!

DSİ Genel Müdürü Diniz: "Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı. Milli ekonomiye 30 milyon 424 bin 920 lira katkı ve 8 bin 570 kişiye istihdam alanı sağlayacak" dedi.

Yusufeli Barajı'ndaki çalışmaların yüzde 55'i tamamlandı!

Sınıfında dünyanın 3'üncüsü olacak ve 2018'de bitirilmesi taahhüt edilen Yusufeli Barajı'ndaki çalışmaların yüzde 55'i tamamlandı. Diniz, Projenin tamamlanması ile milli ekonomiye yıllık 450 milyon lira katkı sağlayacaktır." dedi.

Artvin'deki Halis Yılmaz Köprüsü sorun yaratıyor!

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Türkiye genelinde 99 baraj ve HES açıldı!

HES düzenlenen törenle hizmete alınıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen törende açılışı yapılan HES ve baraj sayısı 99 olarak açıklandı. Söz konusu tesislerin ekonomiye katkısı 1,1 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Isparta Kasımlar Barajı yılsonunda tamamlanacak!

Isparta Sütçüler'de yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesinde incelemelerde bulunmak için DSİ yetkilileri çalışmaları yerinde gözlemledi. Projenin yılsonunda tamamlanarak yılda 25 milyon TL ekonomiye katkı yapması hedefleniyor.

Isparta Kasımlar Barajı ve HES projesi 25 milyon TL katkı sağlayacak!

Isparta'da yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesinde incelemelerde bulunan DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun, "Projenin yıl sonunda tamamlanmasını ve ekonomiye yılda 25 milyon TL katkı yapmasını bekliyoruz" dedi.

Çine Adnan Menderes Barajı'ndan ekonomiye yıllık 400 milyon TL katkı!

Osmanlı Padişahı Abdülaziz döneminde sedde olarak planlanan ancak yaklaşık 1,5 asır sonra hayata geçirilen Çine Adnan Menderes Barajı, ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

Deriner Barajı ekonomiye ne kadar katkı sağladı Haberi

Deriner Barajı ekonomiye ne kadar katkı sağladı

Deriner Barajı'ndan ekonomiye 460 milyon lira katkı

-Elektrik üretimi 2 milyar kilovatsaati geçen Deriner Barajı, ekonomiye yaklaşık 460 milyon lira katkı sağladı


 Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Deriner Barajı'nda elektrik üretimi 2 milyar kilovatsaati geçerken, ekonomiye de yaklaşık 460 milyon lira katkı sağladı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 12 Aralık 2012'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Deriner Barajı ve HES'in yıllık 2 milyar 118 milyon kilovatsaat enerji üretme kapasitesi bulunuyor.


249 metre gövde yüksekliğindeki barajın santral bölümü 4 üniteden oluşuyor. Bu ünitelerden birincisi Temmuz 2013, ikincisi ve dördüncüsü Ağustos 2013, üçüncü ünitesi ise Ekim 2013'te elektrik üretmeye başladı.


Elektrik üretmeye başladığı günden Şubat 2015 sonuna kadar Deriner Barajı'nın HES ünitesinden...