29 / 04 / 2024

Deriner Barajında elektrik üretimi

Deriner Barajında elektrik üretimi

Deriner Barajı’nda yıllık 2 milyar KW’yi geçen elektrik üretimiyle milli ekonomiye 460 milyon TL'lik katkıda bulundu.

Son Dakika! İstanbul Avrupa Yakası'nda 13 ilçede elektrik kesintisi uygulanacak

BEDAŞ'tan son dakika açıklaması, İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu. İstanbul'un güncel elektrik kesintileri hakkında bilgi veren BEDAŞ bugün, Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Sarıyer ve 13 ilçede kesinti yapılacak. İşte ayrıntılar...

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Elektrik Tüketim Desteği adı altında yardım sunuyor. 

Temmuz ayında elektrik faturalarına zam gelecek mi? İşte yanıtı!

EPDK, Temmuz ayında elektrik faturalarına zam yapılıp yapılmayacağına dair açıklamada bulundu.

Elektrik faturalarına Temmuz ayında zam gelecek mi? Temmuz ayında elektriğe zam yapılacak mı?

Temmuz ayında elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte EPDK’dan gelen detaylar!

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nda yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı!

Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın inşaatında yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'i tamamlanıyor!

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan  ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' yarın törenle yapılacak.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Yusufeli Barajı'nda 112 metre yüksekliğe ulaşıldı!

Türkiye'nin kendi öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisleri tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı'nda, 112 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Ballıkaya Barajı'nda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Sakarya'ya yılda 189,22 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek Ballıkaya Barajı inşaatında sona gelindiğini açıkladı. 

Yusufeli Barajı'nda sona gelindi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımına başlanan Yusufeli Barajı'nda sona gelindi. Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 50 metreye ulaşıldı.

Deriner Barajında elektrik üretimi Haberi

Deriner Barajında elektrik üretimi

Artvin’de 249 metre gövde yüksekliği ile kemer barajı sınıfında Türkiye’nin birinci, dünyanın altıncı barajı olma özelliği taşıyan ve yapımı 24 yıl süren Deriner Barajı’nda elektrik üretimi 2 milyar kilowatt saati geçti. Böylece milli ekonomiye de yaklaşık 460 milyon TL katkı sağlandı. Çoruh Nehri'nin Artvin ili sınırları içerisinde kalan bölümünde planlanan 15 baraj projesi ile bölgede yapımı planlanan 123 HES projesinin tamamlanmasıyla Artvin’de 5 bin 84 megavat kurulu gücündeki santrallerde yıllık 16.08 milyar kilovatsaat elektrik üretilecek. Bu oran toplam Türkiye elektrik üretiminin yüzde 8’ine denk geliyor. 


Elektrik ihtiyacının yüzde 4’ünü karşılıyor 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Deriner Barajı ve HES Projesi’nde yıllık 2 milyar 118 milyon kilowat.saat enerji üretme kapasitesi bulunuyor. 249 metre...