29 / 04 / 2024

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Elektrik Tüketim Desteği adı altında yardım sunuyor. 



İhtiyaç sahibi vatandaşlar, fatura destek başvurusunda bulunarak elektrik desteği alabiliyorlar. Bu destekle ilgili olarak vatandaşlar, ne kadar para yardımı yapıldığı ve nasıl başvuru yapabilecekleri gibi konularda araştırmalar yapıyorlar. Elektrik yardımına ilişkin merak edilenler haberimizin devamında yer alıyor.

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır ve kimler faydalanabilir?

Elektrik Tüketim Desteği faydalanma şartları merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Elektrik Tüketim Desteği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılmaktadır. Bu destek, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmaya Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı kanunlar kapsamında belirtilen vatandaşlara yöneliktir. 2022 sayılı kanun kapsamında aranan şartlar şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarından 65 yaşını geçmiş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz olanlar 
  • Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım programı olan EVEK programından yararlanan kadın vatandaşlarMuhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım programı olan MAAY programından yararlanan vatandaşlar 
  • Öksüz, yetim ve asker çocuğu yardım programı olan ÖYAÇ programından yararlanan vatandaşlar 
  • Şartlı Sağlık Yardımı Programı olan ŞESY programından yararlanabilen vatandaşlar 
  • Çoklu Doğum Yardımı Programı çerçevesinde yardım alan vatandaşlar 
  • Akciğerlerde solunum yolu hastalığı olan Silikozis Aylığı alanlar
  • Engelli yakını aylığı alan vatandaşlar 
  • Kronik Hastalık Yardım Programı’ndan yararlanabilen vatandaşlar 

yukarıdaki koşulları sağlayan vatandaşlar; Elektrik Tüketim Desteği almak isteyen vatandaşlar, başvurularını PTT şubelerinden yapabilirler. Bu destekten yararlanmak için, Türkiye Cumhuriyet kimlik kartınız ve son elektrik faturanızı yanınızda getirmeniz yeterlidir. Verilen yardımdan faydalanabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan düzenli olarak sosyal destek almak gerekmektedir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön