28 / 04 / 2024

Volkan Yılmaz: Kentsel dönüşüm için uyumlu çalışma yapılmalı!

Volkan Yılmaz: Kentsel dönüşüm için uyumlu çalışma yapılmalı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Meclisi Aralık 1.Oturumunda yaptığı konuşmada, Silivri'de kentsel dönüşüm için uyumlu çalışma yapılmasını gerektiğini söyledi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Aralık Ayı Meclis Toplantısının 1. Oturumu Saraçhane’de gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Grubu adına söz alarak Silivri başta olmak üzere İstanbul’un çeşitli sorunlarını masaya yatırdı. Silivri Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Volkan Yılmaz konuşmasında, İstanbul’un depreme hazır duruma getirilmesi ve ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm çalışmaları, Silivri’nin Seymen Mahallesi’ndeki İBB Katı Atık Depolama Tesisinden kaynaklanan koku sorunu ve vatandaşların şikayetlerini gündeme taşıdı. 

BAŞKAN YILMAZ: “KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN UYUMLU ÇALIŞMA YAPILMALI”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Meclisi'nde MHP grubu adına söz alarak bir konuşma gerçekleştirdi. İstanbul’un depreme hazırlıklı olması noktasında ilçelerin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’nin çıkarılması gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz; şöyle konuştu: “17 Ağustos 1999’da merkezi üssü Gölcük olan bir deprem yaşadık. Bu deprem sonucu en çok etkilenen illerden biri İstanbul oldu. Avcılar’da can kayıpları yaşadık. O günden bugüne 20 yıldır İstanbul depremini konuşup duruyoruz. O depremden ve deprem yönetmeliğinden sonra yapılan binalarda çok büyük problemler yaşanmıyor. Fakat İstanbul’daki bina stokunun ne halde olduğu, son yaşanan 5.8 Silivri Depremi ile beraber bu bina stokunun ne kadar kötü olduğunu hep beraber müşahede ettik. Bu konu ile ilgili maalesef ki konuşmaktan başka bir şey yapan yok. Burada 39 tane ilçe belediyesi bir tane de büyükşehir belediye başkanımız var. Ama yapılan bir şey yok. Çevre Bakanlığımızın istediği Kentsel Dönüşüm Strateji Belgeleri ne yazık ki ilçe belediyelerimizde hazırlanmıyor, çalışmalar yapılmıyor. Gerek maddi imkânsızlıklar, gerek başka nedenler buna engel oluyor. Benim düşünceme göre bütçe demeden, maliyet demeden, hepimiz Kentsel Dönüşüm Stratejik Planlarını hazırlamamız gerekiyor. Nedir Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi; şehirlerimizin, kentlerimizin bina stokunu ortaya çıkaran, jeolojik etütlerini yapan belgedir. Kendi ilçemden örnek vereceğim. 16 bin hektar imara açık arazimiz var. Bunun 4 bin 500 hektarında hiçbir jeolojik etüt yapılmadan binalar yapılmış. Binayı deprem yönetmeliğine göre yapabilirsiniz ama jeolojik etütlerini uygun bir şekilde yapmazsanız o sağlam dediğiniz bina da depremde yıkılır. Onun için ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu Kentsel Dönüşüm Strateji Belgelerinin hazırlanması ile ilgili bir yol haritası çizilmesini ve bu yol haritasında hem teknolojik, hem lojistik, hem de ekonomik desteklerini ilçe belediyesine, büyükşehir belediyesi olarak vermelerini talep ediyorum. Bu planların hazırlanmasından sonra kentsel dönüşüm yapılması gereken alanları tespit etmiş olacağız. Esas görevimiz burada başlayacak. Kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda biz vatandaşlarımız ile el ele verip onları ikna edip, metrekare hesabı yapmadan, kar hesabı yapmadan, rant hesabı yapmadan vatandaşımızın hayatının hepsinin üstünde olduğundan hareketle vatandaş ile kamuyu el ele tutuşturup İstanbul’un kentsel dönüşümünü başlatmalıyız. Bu konuda hem kendimize, hem bir sonraki nesillere borcumuz var. Çünkü biz bu şehirleri yöneten insanlarız.”

 

Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı!


Geri Dön