03 / 05 / 2024

derinerden katkı

derinerden katkı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.

Düğünler ekonomiye 13 milyar liralık katkı sağlayacak!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "2017 düğün sezonunda 650 bin çiftimizin evlenmesi ve düğünlerin ekonomiye 13 milyar lira katkı sağlaması bekleniyor" diye konuştu.

Ekonomide büyümeye inşaat sektörü katkısı!

TÜSİAD Başkanlığı'nı genel kurulda devralan Erol Bilecik, ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bilecik, İnşaat sektörü son yıllarda büyümeye önemli katkı yaptı. Biz sürdürülebilir yüksek büyümenin temeline verimliliği koyuyoruz'' dedi.

Ban Yapı'nın hedefi sektöre olumlu katkı sağlamak!

Ban Yapı Yönetim Kumlu Başkam Batuhan Abay, konut sektörüne olumlu katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Ban Yapı şu sıralar Kayapark Evleri projesinin hazırlığında.

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Çeyiz ve konut hesabı katkısı ile 42 bin 112 lira destek!

Bankada düzenli birikim yapıp evlenenlere ve ilk evini alanlara devletten maddi katkı var. Çeyiz hesabı ile 15 bin 575, konut hesabı ile 5 bin 481 liraya varan destek söz konusu. Çiftler bunlardan ayrı ayrı yararlanıp, tutarı 2’ye katlayabiliyor

Arapların konut piyasasına olumlu katkıları ne kadar?

Milliyet Gazetesi'nden Güngör Uras bugünkü yazısında Arapların konut ve turizm sektörüne katkılarını değerlendirdi. İşte o yazı...

Rusya 2017'de ekonomik büyümeye katkı sağlayacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Rusya ile olan ilişkilerimizin düzelmesi, normalleşmesi, ekonomimizi pozitif yönde etkileyecek. Bu durum 2017 büyümemize de pozitif bir katkı sağlayacak." dedi.

Konut sektöründeki hareketlilik mobilyaya da katkı sağladı!

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, evlilik sezonunun uzamasıyla ve okul sezonun açılmasıyla hareketlenen konut sektörünün ihtiyaç gereği mobilya sektörünün de gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Konut hesabı Türkiye'nin büyümesine katkı sağlar!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın: "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

İş Bankası'ndan devlet katkılı konut hesabı!

Türkiye İş Bankası, ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu desteği İş Bankası Konut Hesabı ile sürdürüyor. İş Bankası, görece cazip faiz oranları ve yüzde 20’ye varan devlet katkısı modeli ile müşterilerine birikim yapma imkânı sunuyor.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısı yönetmeliğinde değişiklik!

Devlet destekli konut hesabı açılması ve işletilmesi ile devlet katkısına ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

2016/9123 Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, 26 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kuveyt Türk’ten devlet katkılı konut hesabı!

Kuveyt Türk, kendine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konutunu almasını desteklemek amacıyla devlet katkılı konut hesabını oluşturdu.

derinerden katkı Haberi

derinerden katkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.






Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çoruh Nehri üzerinde yer alan çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde inşa edilen Deriner Barajı, 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, kendi sınıfında ise dünyanın üçüncü en yüksek barajı olma özelliğini taşıyor.