24 / 07 / 2024

Dev Turizm-İş

Dev Turizm-İş

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm-İş) Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon bitiminde işten çıkarılanlara "gel başla" çağrısı yapıldığını söyledi.

İBB'den megakentin göbeğinde dev satış! Beşiktaş'taki turizm ve ticaret imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan zemin altı katlı otopark, zemin üstü turizm+ticaret imarlı arsayı satıyor. Peki Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Akman Holding’den Kanada’da ikinci dev proje!

İnşaat, turizm, gıda ve otomotiv gibi sektörlerde 40 yıllık birikime sahip Akman Holding, Kanada'daki 2. dev projesine başladı...

Bursa'daki dev turizm projesine ihale oyunu mu engel oluyor?

Bursa’da, işadamı Celal Gökçen’in hayata geçirmek istediği dev turizm projesine, CHP’li bir belediye meclis üyesi ve mafya işbirliği ile yapılan ihale oyununın engel olduğu iddia edildi...

Mehmet Nuri Ersoy: Çeşme’ye kanal değil turizm merkezi yapacağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme’deki acil kamulaştırmalarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Ersoy, Çeşme’ye bakanlık olarak dev bir turizm merkezi inşa etmek için harekete geçtiklerini söyledi.

Hakkari Çukurca'ya turizm tesisi yapılacak!

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde daha önce polis ekiplerinin nöbet noktası olarak kullandığı 1600 rakımdaki Bayrak Tepe'de tam donanımlı dev bir turizm tesisi kurulması planlanıyor. 

Suudi Arabistan Kızıl Deniz'de dev projeye başladı!

Suudi Arabistan turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesine başladı. Orta Doğu'nun Rivierası" olarak anılan projenin ismi Amaala olarak açıklandı.

Kaş'ta 6 metrekarelik büfe yerine dev tesis!

Türkiye’nin gözde turizm bölgelerinden biri olan Kaş, kaçak yapılarla gündemde. Bölgede büfe inşa etmesi gerekirken dev tesis kuran işletme sahibi Alper Ünsal " “Bir tek büfe ile kirayı ödemem imkânsız. Ben bunu kaçak olarak yaptım." dedi.

İstanbul Turizm Merkezi, ilk kez Expo Turkey By Qatar'da tanıtıldı!

İstanbul Turizm Merkezi, ilk kez Expo Turkey By Qatar fuarında tanıtıldı. Dev kompleks yaklaşık 500 bin metrekare bir alan üzerinde geliştiriliyor.

Samsun Vezirköprü'ye dev turizm yatırımı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi yapılan yatırımlar ve turizm hamleleri ile Vezirköprü'nün kaderini değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da büyük önem verdiği Vezirköprü, son iki yılda birçok turistik yatırıma kavuştu.

Devçağ Bau İnşaat Turizm Gıda ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Devçağ Bau İnşaat Turizm Gıda ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Devrim Kocadağ tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Aralık'ta Sultangazi, Zubeyde Hanım Mahallesi, 1300 Sokak'ta kuruldu.

Yabancı turizm yöneticilerinden Fuar İzmir'e tam not!

Fuar İzmir’i ziyaret eden yabancı turizm yöneticileri, “Fuar İzmir’i” gezdi. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Onur Fatih Gökçedağ’ın eşlik ettiği konuk turizmciler, Gaziemir’deki dev fuar kompleksine “tam not” verdi.

Dev Turizm-İş Haberi

Dev Turizm-İş

     Geçen yıl turizm sezonu sonrasında çalıştıkları otel, eğlence yeri, kafe, restoran, bar gibi turistik tesislerden işten çıkartılanların yeniden çağrılmaya başladığını ifade eden Yahyaoğlu, "Yaklaşık 1,5 milyon kişi mayıs-haziran aylarında işbaşı yapacak" dedi. 

     Kışın kapanan turistik tesislerden Akdeniz Bölgesindekilerin mayıs ayının ilk haftasından itibaren açılmaya başladığını kaydeden Yahyaoğlu, tesisleri sezona hazırlamakla başlayan istihdamın, haziran ayında okulların kapanmasıyla en üst seviyeye çıkacağını ifade etti. 

     Turizm sektöründe ilgili iş kolunda örgütlü 4 sendikanın yaklaşık 30 bin üyesinin bulunduğunu belirten Mustafa Yahyaoğlu, sektörde kayıtdışının fazla olması sebebiyle gerçek istihdamın bilinmediğini vurguladı. 

     Yahyaoğlu, "Açıklanan resmi rakamlara göre ocak ayında turizm sektöründe 634 bin kişi çalışıyor. Gerçek rakam kayıtlı çalışanın yaklaşık 3 katı olduğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu. 

     Yahyaoğlu,...