06 / 07 / 2024

Devlet kiradan vazgeçemiyor

Devlet kiradan vazgeçemiyor

Tüm önlemlere karşın kamunun kira gideri hızla artıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre yılın ilk 6 ayında kamunun kiralamalara ödediği rakam 700 milyon TL’ye ulaştı.

Devlet kiradan vazgeçemiyor!

Tüm önlemlere karşın kamunun kira gideri hızla artıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk 6 ayında kamunu kiralamalara ödediği rakam 700 milyonTLye ulaştı

Arçelik 8314 Tam Boy Fırın kaç liraya satılıyor? Özellikleri ne? 18 Ocak 2023 fiyat listesi…

Beyaz eşyanın lider markası Arçelik, tüm ürünlerde olduğu gibi ocaklı fırınlarda da iddialı. Siz de klasik tam boy fırınlardan vazgeçemiyor ve kaliteli bir ürüne uygun fiyatla sahip olmak istiyorsanız haberimizi mutlaka okuyun. İşte en ucuz Arçelik Ocaklı Fırın ve fiyat listesi...

Engelli aylığı için önemli adım. Devlet alacağından vazgeçiyor!

Meclis Komisyonu'nda görüşülen torba yasa ile devlet yersiz maaş ödediği kişilere bağladığı maaşlarla ilgili bir takipte bulunmayacak ve iade istemeyecek. Ancak düzenlemenin bir de istisnası var.

Japon devi Mazda, dizelden vazgeçemiyor

Japon otomobil devi Mazda, yeni geliştirdiği dizel motorunu tanıttı. Yeni e-Skyactiv D motoru, düşük yakıt tüketimine rağmen mümkün olan en düşük emisyon seviyesine ulaşmak üzere geliştirildi.

Devlet 3 ay stopaj almasın, mülk sahipleri kirada yüzde 50 indirim yapsın!

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kapatılan işletmelere kira desteği verilmesi gerektiğini dile getirdi. Çetin, "Devlet 3 ay stopaj almayacak, mülk sahipleri kiradan yüzde 50 feragat edecek. Bu, psikolojik olarak büyük bir rahatlamaya neden olur" dedi...

Devlet 343 milyar liralık vergiden vazgeçecek!

Devlet, gelecek 3 yıllık dönemde toplam 343,1 milyar liralık vergiden, istisna, muafiyet ve indirim yoluyla vazgeçecek.

Türkiye’nin en pahalı caddelerinde kiralar yüzde 20 ucuzluyor!

280 dolara çıkan aylık metrekare kirasıyla Türkiye’nin en pahalı caddeleri İstiklal, Bağdat ve Abdi ipekçi’de mağazaların birbiri ardına kapanması TL’ye dönüş getirdi. Bazı mülk sahipleri döviz cinsi kiradan vazgeçerken yüzde 20’ye varan indirim de başladı.

Vladimir Putin: Türk Akımı'ndan vazgeçmedik!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmediklerini ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Batman Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Yıllar önce karar alınan Yeni Batman Devlet Hastanesi'nin inşaatına ne zaman başlanacağı kesinleşemiyor. Arsa bulunamayan projenin 400 yataklı olması için teklifte bulunuldu.

Ankaralının konut tercihi 4+1 oldu!

Birbiri ardına inşa edilen konut projeleri yer verdikleri farklı tiplerdeki konutlarıyla, alıcıya çeşitli alternatifler sunuyor. Son yıllarda daha küçük konutlar inşa etme trendi yükselişe geçse de, Ankaralı konut alıcısı geniş ve ferah evden vazgeçemiyor

Ruslar, Marmaris'ten vazgeçemiyor!

Zülfikar Soyvural, ilçede geçen yıl 6 Rus aileye gayrimenkul sattığını belirtirken, "Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle hiçbir Rus ev veya arazisini satışa çıkarmadı. Burada yaşamaktan da memnunlar" dedi.

Devlet kiradan vazgeçemiyor!

Tüm önlemlere karşın kamunun kira gideri hızla artıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre yılın ilk 6 ayında kamunun kiralamalara ödediği rakam 700 milyon TL’ye ulaştı.

Devlet kiradan vazgeçemiyor!

Tüm önlemlere karşın kamunun kira gideri hızla artıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk 6 ayında kamunu kiralamalara ödediği rakam 700 milyonTLye ulaştı

Devlet 2014'te kiradan yaklaşık 254 milyon TL kazandı!

Devlet, geçen yıl kiradan yaklaşık 254 milyon lira kazandı. Geçen yıl lojman, sosyal tesis kira gelirleri ile ecrimisil hariç taşınmaz yönetiminden elde edilen kira geliri 253 milyon 723 bin lira oldu.

Devlet kiradan vazgeçemiyor Haberi

Devlet kiradan vazgeçemiyor

Geçen yılın aynı döneminde rakamın 550 milyon TL olduğu dikkate alındığında, kiralamalarda 2015 yılındaki artış oranı yüzde 27 seviyesine çıkıyor. Sadece lojmanlara, hizmet binalarına, arabalara değil; hayvan kiralamalarına yapılan ödemeler de bu yıl ciddi biçimde arttı. Geçen yılın ilk yarısında canlı hayvan kiralamalarına ödenen tutar bir milyon TL iken, bu yıl rakam 22 milyon TL’ye ulaştı. 


2014 yılı bitmeden yayınlanan önlemlerle, araç kiralama ve şoför ücretlerine üst sınır getirilirken; daha tasarruflu olması için taşıtların şoför hariç kiralanması öngörülmüştü. Bu önlemlerle, kamunun 100 milyon TL tasarruf edeceği belirtilmişti. Ancak bu önlemlerle başlayan 2015 yılının ilk 6 ayında da; kiralama giderlerinde ciddi artışlar yaşandı. Haziran bütçe verilerine göre, en çok artış yaşanan kalemlerden biri hizmet binası kiralamaları oldu. Geçer yıl 6 ayda...