07 / 08 / 2024

devlet tahvili 2014

devlet tahvili 2014

Yurt dışında yerleşik kişiler 30 Haziran - 4 Temmuz haftasında net 18,4 milyon dolarlık hisse senedi satarken, 705 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi (DİBS) alışı gerçekleştirdi.

Ne dolar, ne euro ne faiz!… Bir yılda enflasyonun iki katından fazla kazandırdı! İşte Türkiye’de borsadan sonra en fazla

Son günlerini yaşadığımız 2022’de borsadan sonra en fazla bu yatırım aracı enflasyonun iki katından fazla getiri sağladı. Bu ne faiz, ne döviz ne de devlet tahvili…

Hazine devlet tahvili için ihaleye çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek. Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, ihalede 2 yıl (679 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecek.

Kira sertifikalarının iç borçlanmadaki payları artıyor!

Hazine’nin en sık kullandığı DİBS satış tercihi ihaleler oluyor. 1996'dan beri tercih edilen doğrudan satış yöntemi, her çeşit DİBS’in ihracında kullanılmıyor. Bu yöntem, özellikle Kira Sertifikası ve Döviz Cinsi Devlet Tahvili’nin satışı için tercih edilir.

Hazine 5 yıl vadeli kira sertifikası satacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 4 devlet tahvili ihracı gerçekleştirecek ve bir kira sertifikasını doğrudan satacak...

ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi düşüşe geçti!

ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi, beklenilenden iyi gelen ekonomik verilerin ardından yüzde 1.53 seviyelerine kadar geriledi.

Hazine'den avro cinsi tahvil ve kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kurumsal yatırımcılara yönelik avro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracı yapıldı.

Hazine euro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik euro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihraç etti. 

Hazine yarın kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın avro cinsi devlet tahvili ile avro cinsi kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

Hazine 3 Şubat'ta kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 Şubat'ta avro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

Hazine yarın kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın kira sertifikası satışı ve devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek. 

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra'ya inşaat rüşveti soruşturması!

Peru Kongresi, ilk azil soruşturmasından sadece 51 gün sonra Devlet Başkanı Martin Vizcarra'yı görevden alma sürecini yeniden başlattı. Vizcarra 2011-2014 arasında Moquegua eyaletinin valisi olarak görev yaparken bir inşaat şirketinden 670 bin dolar rüşvet almakla suçlanıyor.

Hazine haftaya kira sertifikası satışı ve tahvil ihalesi yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 22 Eylül Salı günü kira sertifikası satışı ve devlet tahvili ihracı yapacak.

Hazine yarın tahvil ihalesi ve kira sertifikası satışı yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın kira sertifikası satışı ve devlet tahvili ihracı yapacak.

devlet tahvili 2014 Haberi

devlet tahvili 2014


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 30 Haziran - 4 Temmuz haftasında net 18,4 milyon dolarlık hisse senedi satarken, 705 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi (DİBS) alışı gerçekleştirdi. 


Yurt dışında yerleşik kişilerin  27 Haziran'da 62 milyar 7 milyon dolar olan hisse senedi stoku, geçen hafta yaptıkları 18,4 milyon dolarlık net satış ve hisse senedi değerlerindeki düşüşle 61 milyar 138,5 milyon dolara geriledi. 


Yabancıların DİBS stoku 55 milyar dolara yaklaştı 


Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta 705 milyon dolarlık DİBS alarak, böylece son 6 haftanın toplamında 4 milyar 998,7 milyon dolarlık net alış gerçekleştirmiş oldu. Yabancıların DİBS stoku 54 milyar 828,9 milyon dolar ile 23 Aralık 2013 tarihinden bugüne kadarki en yüksek...