05 / 05 / 2024

devremülk sözleşme iptali

devremülk sözleşme iptali

Devremülk alındığı zaman bir konutun, yalnızca seçilen belli günlerine sahip olunuyor. Devremülk satın alan kimseler, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor. Peki, devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk nasıl iptal edilir?

Devremülk, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri sahip olma hakkı olarak tanımlanıyor. Bu şekilde bir devremülk aldığınızı ancak herhangi bir sebepten dolayı iptal etmek istediğinizi farz edelim. Devremülk nasıl iptal edilir?

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Palma D’oro May İnşaat'a sözleşme fesih davası açıldı!

Palma D’oro May İnşaat’ın Fikirtepe'de hayata geçirdiği Velvet Towers projesinin hak sahipleri kandırıldıklarını ileri sürerek sözleşme iptali için dava açtı, dava 26 Kasım 2015 tarihinde Kartal 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.

Hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapuya sahip olan kimselerin birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme olarak biliniyor. İşte, hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Ön ödemeli konut satış sözleşmesinin iptali!

Ön ödemeli konut satışlarında alıcı ve satışı arasında anlaşmaya varıldığında, ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalanıyor. Peki, bu sözleşme nasıl iptal edilir? İşte, ön ödemeli konut satış sözleşmesinin iptali!

Rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme oluyor. Sözleşme dilekçeyle iptal edilebiliyor. İşte rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin iptali davası nasıl açılır?

Arsa sahipleri müteahhit ile sözleşme yaparak, arsası üzerinde para harcamadan bina inşa edebiliyor. Kimi zaman bu sözleşmenin iptali istenebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesinin iptali davası nasıl açılır?

Devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Devre tatil sözleşmesi ile bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkı satın alınıyor. Peki, devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu!

Satıcı devremülk sözleşmelerinin kurulmasından en az bir gün önce tüketicilere yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ön bilgilendirme formu vermek zorunda oluyor. İşte devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu...

Devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesi, bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme oluyor. Peki, devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesinden cayma süresi!

Devre Tatil be Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri yönetmeliği kapsamında düzenlenen sözleşmeler için belli bir süre içince cayma hakkı kullanılabiliyor. Peki, devremülk sözleşmesinden cayma süresi nedir?

Devremülk sözleşmesi şekil şartı!

Devremülk sözleşmeleri, 14 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan yönetmelik kapsamında devre tatil sözleşmesi olarak kabul ediliyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesi şekil şartı nedir?

Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk alıcısı ile satıcısı arasında yapılan sözleşmeye devremülk sözleşmesi deniyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Devremülk ile ilgili esaslara Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'te yer veriliyor. Yasa gereği devremülk sözleşmelerinden cayma hakkı bulunuyor. İşte, devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

devremülk sözleşme iptali Haberi

devremülk sözleşme iptali

Devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk alındığı zaman bir konutun, yalnızca seçilen belli günlerine sahip olunuyor. Yılın diğer günleri ise diğer devremülk hakkı sahiplerine ait oluyor. Devremülk satın alan bir kimse, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor.


Ancak kimi firmalar tüketicilerin devremülk iade hakkı olmadığını ileri sürerek devremülk iadeyi kabul etmese de alınan Yargıtay Kararları doğrultusunda; tesisi yerinde görerek imzalanan devremülk sözleşmesi 10 gün içerisinde feshedilebiliyor. 


Tesisi görmeden imzalanan devremülk sözleşmesinde ise alıcının tesisi gördükten sonra beğenmeyip iptalini istediği durumlarda ise 7 günlük süresi bulunuyor. Devremülk iadesi ile ilgili yargıtay kararı örneği şu şekilde;


T.C.

YARGITAY

13. HUKUK DAİRESİ

E. 2005/15059

K. 2006/76

T. 4.1.2006

• DEVRE MÜLK SATIŞ SÖZLEŞMESİ ( Feshi Talebi - Sözleşme Resmi Şekilde Yapılmaması Nedeniyle Davanın Tüketici Mahkemesinde Görülemeyeceği/Genel Mahkemelerin Görevli Olduğu )

•...