24 / 07 / 2024

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm-İş) Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon bitiminde işten çıkarılanlara "gel başla" çağrısı yapıldığını söyledi.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

TOKİ’den turizm çalışanlarına 250-400 lira taksitle ev!

TOKİ memur ve emekliler için sağladığı konut imkanını şimdi turizm çalışanları için yapacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Turizm emekçileri düşük taksitle ev sahibi olacak” dedi.

Pardus İleri İnşaat Teknolojileri Turizm İnşaat ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pardus İleri İnşaat Teknolojileri Turizm İnşaat ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ömer Tuğrul Turan, Koray Şaban Akarsu, Berkay Murat Akarsu tarafından 8 Nisan'da kuruldu.

Salih İleri Mimarlık Restorasyon İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Salih İleri Mimarlık Restorasyon İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Salih İleri tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile Sarıyer, Büyükdere Mahallesi, Dolunay Çıkmazı Sokak'ta kuruldu.

Bursa, turistlere gönüllü turizm elçileriyle tanıtılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tarihi değerlerini kente gelen yabancı turistlere en güzel şekilde tanıtan ‘EN Kulüp Gönüllü Turizm Elçileri’nin Bursa’nın gururu olduğunu söyledi.

EMITT'te turizm zenginliklerimiz ziyaretçileri büyüledi!

Aylardır süren çalışmalar sonucu Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve de Yalova ortaklaşa katıldığı EMITT fuarında görücüye çıktı. EMITT Fuarı' nda turizm Türkiye'nin zenginlikleri ziyaretçileri büyüledi...

Turizmde sezon açıldı, 1,5 milyon kişi işe başlıyor!

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm-İş) Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon bitiminde işten çıkarılanlara "gel başla" çağrısı yapıldığını söyledi.

Samsun 'da 49 yıllığına iki turizm tesisi!

Samsun Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü mülkiyeti Hazine 'ye ait olan İlkadım Liman mevkiindeki iki turizm tesisinin 49 yıllık üst kullanım haklarını ihaleye çıkardığını açıkladı

Ataköy sakinleri turizm merkezi projesine karşı çıkıyor!

TOKİ 'nin Ataköy sahil şeridindeki 80 dönümlük araziyi satmasına başından beri karşı çıkan Ataköylüler, ihaleyi kazanan inşaat şirketinin onay bekleyen turizm merkezi projesinin görüntülerini   “ele geçirdi ” ve seslerini yükseltiyor

Birleşim Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu!

Birleşim Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Mehmet Bedel, Başkan Yardımcısı olarak Hikmet Kalkan ve Ömer Çiğil görev alacak

Kuveyt altyapı, inşaat ve turizm yatırımlarını arttırdı!

Son 5 yılda artan petrol fiyatlarına bağlı olarak Kuveyt'te büyük projelere daha fazla kaynak ayrılmaya başlanırken, yapılan yatırımlarda şehirleşme, turizm gibi yatırımları ön plana çıkmaya başladı. Kuveyt hükümeti her vatandaşına bir ev verme yatırımını

Turizm Yatırımları Yarışması 2011 başladı!

Eurobank Tekfen tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Yarışması 2011' başladı. Geçen yıl ilki düzenlenen yarışmada ''Büyük Turizm Yatırımları'' kategorisinde birincilik ödülü Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı

Sitech Eurasia şantiyelere ileri teknolojiyi getiriyor!

SITECH Eurasia, her marka iş makinası ile birlikte kullanılabilen ileri teknoloji sevk ve kontrol sistemlerini inşaat sektörünün hizmetine sunacak...  

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Haberi

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası

     Geçen yıl turizm sezonu sonrasında çalıştıkları otel, eğlence yeri, kafe, restoran, bar gibi turistik tesislerden işten çıkartılanların yeniden çağrılmaya başladığını ifade eden Yahyaoğlu, "Yaklaşık 1,5 milyon kişi mayıs-haziran aylarında işbaşı yapacak" dedi. 

     Kışın kapanan turistik tesislerden Akdeniz Bölgesindekilerin mayıs ayının ilk haftasından itibaren açılmaya başladığını kaydeden Yahyaoğlu, tesisleri sezona hazırlamakla başlayan istihdamın, haziran ayında okulların kapanmasıyla en üst seviyeye çıkacağını ifade etti. 

     Turizm sektöründe ilgili iş kolunda örgütlü 4 sendikanın yaklaşık 30 bin üyesinin bulunduğunu belirten Mustafa Yahyaoğlu, sektörde kayıtdışının fazla olması sebebiyle gerçek istihdamın bilinmediğini vurguladı. 

     Yahyaoğlu, "Açıklanan resmi rakamlara göre ocak ayında turizm sektöründe 634 bin kişi çalışıyor. Gerçek rakam kayıtlı çalışanın yaklaşık 3 katı olduğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu. 

     Yahyaoğlu,...