27 / 04 / 2024

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması:

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..



Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci görüşmesi sırasında düzenlenen basın açıklamasında, asgari ücret belirlenirken kamu ile özel sektör işçileri arasındaki ücret farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Çerkezoğlu, açıklamasında, asgari ücretin belirlenmesinde en düşük ücret yerine ortalama ücretin dikkate alındığını belirtti ve AB ülkelerinde asgari ücretle çalışanların oranının ortalama yüzde 4 iken, Türkiye'de bu oranın yüzde 50 civarında olduğunu ifade etti.

"Asgari ücret milyonlar için büyük bir mesele"

DİSK Genel Başkanı, Türkiye'deki gelir dağılımı konusuna da değindi. TÜİK'in 2022 araştırma verilerine göre en yoksul yüzde 20'nin gelirinin üçte ikisinin kira ve gıda harcamalarına gittiğini belirterek, Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin Mayıs 2023 araştırmasına göre ise açlık sınırının 10 bin 72 TL ve yoksulluk sınırının 34 bin 838 TL olduğunu aktardı. Bu verilerle kıyaslandığında asgari ücretin milyonlar için büyük bir mesele olduğunu vurguladı.


Geri Dön