28 / 04 / 2024

2024 Asgari ücrette en düşük rakam sızdı! Yeni asgari ücret 15 bin 500 TL mi oluyor?

2024 Asgari ücrette en düşük rakam sızdı! Yeni asgari ücret 15 bin 500 TL mi oluyor?

Maaş zamları gündemde konuşulmaya devam ediyor. Milyonlarca kişiyi kapsayan asgari ücret maaşının 15 bin 500 TL olacağı söylentisi gündeme bomba gibi düştü. İşte yeni asgari ücret hakkında tüm merak edilenleri...



Milyonlarca kişinin gözü kulağı maaş zamlarına çevrildi. Asgari ücretliler yeni yıl zammı için heyecanla beklerken, ücretle ilgili tahminler de gelmeye başladı.

Ekonomist Muhammet Bayram, yeni yapılacak asgari ücret zammı ile beraber ortaya çıkacak taban fiyat konusunda tahminde bulundu.

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret zammına döndü. 

2024 Asgari ücrette en düşük rakam sızdı! Yeni asgari ücret 15 bin 500 TL mi oluyor?

Milliyet'te yer alan habere göre, Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücretin taban fiyatı tahminini duyurdu.

Asgari ücret hakkında konuşan Bayram, asgari ücretin sadece enflasyona göre belirlenmediğini söyledi. 

"Geçim endeksleri, rekabet şartlarına uygun olarak belirlenmeli, rekabet edilebilir bir fiyat olmalı çünkü ihracatçımız, üreticimiz enflasyondan sıkıldı" diye ifade eden Bayram, sabit ve dar orta gelirliler ise enflasyonu daha fazla hissettiklerini söyledi.

Enflasyonun yükünün emeğe değil de sermayeye biraz daha yüklemek gerektiğini söyleyen bayram, "Asgari ücrete son zamanlarda rekor düzeyde artışlar yapılmıştı. Burada son 6 aylık enflasyon farkının yüzde 40’lar civarında olacağını görüyoruz." dedi.

BAYRAM: "EN DÜŞÜK 15 BİN 500 İLE 16 BİN TL"

Asgari ücret için tahminde bulunan Bayram, "En düşük 15 bin 500 Türk Lirası ile 16 bin Türk Lirası arasında halihazırda net asgari ücretin olabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

2024 Asgari ücrette en düşük rakam sızdı! Yeni asgari ücret 15 bin 500 TL mi oluyor?

MEMURA YÜZDE 34'LERE VARAN ARTIŞ

Bayram, son belli olan enflasyon oranlarını referans alarak, 3 aylık kümülatif enflasyonun yüzde 25 civarında olduğunu kaydetti. Öte yandan memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmelerden kaynaklı olarak yüzde 34'lere varan artışlar aldığını söyledi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023?

Asgari ücret son olarak geçtiğimiz temmuz ayında net 11 bin 402 Türk Lirası'na çıkarılmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414 TL, net 11 bin 402 TL'ye çıkarılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Kıyıda köşede parası olanlar için büyük fırsat! Hesabınıza her ay tıkır tıkır 2 bin 865 TL yatacak!

Malatya yine sallandı: Son dakika deprem oldu! 4.3 şiddetinde... 

Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?


Geri Dön