28 / 04 / 2024

Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekliyi heyecanlı bekleyiş sardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısını işaret ederek emekli maaşlarına zam sinyali verdi. Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! Peki, en düşük emekli maaşı için kulislerde ne konuşuluyor?



Emekli maaş zamlarında heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yaklaşık 16 milyon emekliyi kapsayan maaş zamları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabineyi işaret etmişti. 

Emekliler kabine toplantısı sonrasında çıkacak kararı merakla beklerken kulislerde konuşulan en düşük emekli maaşı için konuşulan rakamlar da belli oldu. Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

 Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan da! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin gözü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na çevrildi. AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Erdoğan, milyonların beklediği emekli maaşı ile ilgili açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız" diye ifade etmişti.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da emekli maaş zammı için kabine toplantısını işaret etmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu'nun bugün saat 15.30'da toplanması bekleniyor.

TBMM'nin açılmasıyla beraber emekli ve memurların maaşlarındaki iyileştirme çalışmaları da gündem olmaya devam ediyor. Özellikle 7.500 Türk Lirası taban maaşın altında kök maaşı olan BAĞ-KUR ve SGK emeklileri başta olmak üzere tüm emekliler için bir iyileştirme bekleniyor.

 Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan da! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

KULİSLERDE KONUŞULAN EN DÜŞÜK RAKAMLAR BELLİ OLDU

En düşük emekli maaşları içinde kulislerde konuşulan yeni maaşlar belli oldu. Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milliyet'e konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, emekli maaşlarına yapılacak zammın ara dönemde ya da sene sonunda olacağını öngördüğünü belirtti.

Bayram, "Beklentimiz en düşük emekli maaşının 7500 TL’den 10 bin Türk Lirası çıkarılması, daha sonra kapsamlı düzenlemenin yılbaşı itibarıyla yapılmasıdır" şeklinde konuştu.

Emekli ve memur emeklisi zammı beklentisini ayırmak gerektiğini ifade eden Bayram, "SSK ve Bağkur ve memur emeklisine ilişkin beklentimizde memur emeklilerini ayırmak gerekiyor. Çünkü memur emeklilerinde toplu sözleşme zammı söz konusu" dedi.

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

KPSS 50 puanla memur alımı başladı! 3 bin 383 memur alınacak! Başvuru tarihi resmen belli oldu! Hemen başvurun


Geri Dön