29 / 04 / 2024

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

Ticaret Bakanlığı tarafından, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildiğini duyurdu. İşte detaylar...




Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında, emlak sektörüne ilişkin yapılan denetimler ile ilgili bilgi verildi. Ticaret Bakanlığı emlak sektöründe fahiş fiyata neden olan ilanlara yönelik harekete geçti.  
Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, ilan platformlarındaki satılık emlak ilanlarının incelendiği ve fahiş fiyat uygulayan 545 kişiye 54.5 milyon TL para cezası kesildiği belirtildi. 

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

KİŞİ BAŞI 100 BİN TL CEZA

Ticaret Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ticaret Bakanlığı olarak piyasada denge unsurunu bozabilecek her türlü eylem ve fiiller ile ilgili inceleme ve denetimlerimiz detaylı bir şekilde devam etmektedir" denildi ve Bakanlık olarak spekülatif fiiller ile fahiş fiyata sebebiyet veren ilanlar ile yanıltıcı reklamların titizlikle incelendiğine dikkat çekildi. 

Bu çerçevede, ilan platformlarında verilen satılık emlak ilanlarının inceleme altına alındığını açıklayan Bakanlık, söz konusu açıklamada "1 Eylül tarihinden bu yana verilen satılık emlak ilanlarında ilanın yayımda olduğu dönemde ilan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişiye Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesindeki “taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz” hükmüne aykırı faaliyetleri sebebiyle kişi başına 100 bin TL olacak şekilde 54 milyon 500 bin lira para cezası verilmesine karar verilmiştir" bilgilerini verdi. 

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

VATANDAŞLARIN FİYAT ARTIŞINDAN ETKİLENMESİ ENGELLENİYOR

"Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızı mağdur edebilecek her türlü ihtimal bakanlığımızca değerlendirilerek gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmaktadır" ifadeleri kullanılan Bakanlık açıklamasında, hem vatandaşların spekülatif fiyat yükselişlerinden etkilenmesinin önüne geçilmesi hem de piyasada adaletli ve rekabetçi bir ortam tesis edilmesi için kurumun elindeki tüm argümanların sektör ve konu bazlı kullanılmasının sürdürüleceğine dikkat çekildi. 

4A,4B, 4C, SSK, Bağkur emeklilerine maaşa ek 12 bin 500 TL müjdesi! Bu paraları sakın kaçırmayın!

KPSS 50 puanla memur alımı başladı! 3 bin 383 memur alınacak! Başvuru tarihi resmen belli oldu! Hemen başvurun

Otomotiv markalarının kampanya yarışı başladı! En ucuz sıfır araç modelleri 725 bin TL’den başlıyor!


Geri Dön