27 / 04 / 2024

Yeni asgari ücret ile ilgili toplantı sonrası Türk-İş açıklama yaptı! İşte o açıklamanın detayları

Yeni asgari ücret ile ilgili toplantı sonrası Türk-İş açıklama yaptı! İşte o açıklamanın detayları

Merakla beklenen asgari ücretteki yeni zam detayları Türk İş tarafından açıklandı. 13 Haziran 14.00 itibariyle başlayan toplantı gün içinde sona erdi ve bazı kararlar alındı.  Günlerdir beklenen yeni asgari ücret zammı ile heyetin başında yer alan Veli Solak açıklamalar yaptı.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayına yansıyacak asgari ücret zamları için bir araya geldi. Zam oranlarını belirlemek amacıyla yapılan toplantıya Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı. Türkiye gündeminde önemli bir konu olan asgari ücret ile ilgili toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Türk-İş heyetinin başındaki Veli Solak bazı açıklamalar yaptı. İşte asgari ücret zammı ile ilgili yapılan ilk toplantı hakkındaki tüm detaylar haberimizde…

Yeni asgari ücret ile ilgili toplantı sonrası Türk-İş açıklama yaptı! İşte o açıklamanın detayları

Asgari ücret rakamları hakkında bir açıklama yapıldı mı?

Asgari ücret zammı ile ilgili Türk-İş ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) katılımıyla gerçekleşen toplantıda en merak edilen konulardan biri de rakamlar oldu. Türk-İş heyetinin başındaki isim olan Veli Solak bu konu hakkında şunları söyledi: “Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın hayat pahalılığına göre bu ücrette düzenlemeler yapılmasını istiyoruz. Türk-İş olarak gayemiz, bu toplantının Türkiye’nin Yüzyılı’na yaraşır bir biçimde sona ermesidir. Resmi belgeler istendi ve açıklamalar yapacağız. Ancak ilk toplantıda henüz bir rakam konuşulmadı.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön