12 / 05 / 2024

dibs

dibs

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

Yabancılar 62 milyar 362 milyon dolarlık DİBS alışı yaptı!

Yurt dışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku, 5-9 Kasım tarihleri arasında yaptıkları 79 milyon dolarlık net satışa rağmen hisse senedi değerlerindeki artışla 62 milyar 362 milyon dolara yükseldi...

Sefa Premium İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sefa Premium İnşaat Limited Şirketi bugün Bağcılar'da Taha El Alouanı ve Ubeyda Dibs ortaklığında kuruldu.

Yurt dışında yerleşiklerin hisse senedi, DİBS ve ŞBS stoku!

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoku, geçen hafta 21 milyar 12,3 milyon dolar oldu.

Hazineden dolar cinsi DİBS ve kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik olarak dolar cinsi devlet iç borçlanma senedi (DİBS) ve kira sertifikası ihracı yaptı.

Hazine dolar cinsi DİBS ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dolar cinsi devlet iç borçlanma senedi (DİBS) ve kira sertifikası ihracı yapacak.

Hazine haftaya avro ve dolar cinsinden kira sertifikasıyla DİBS ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik avro ve dolar cinsinden devlet iç borçlanma senedi (DİBS) ile kira sertifikası ihracı yapacak.

Ekimde en fazla reel getiri DİBS'te oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, ekim ayında en fazla reel getiri devlet iç borçlanma senetlerinden (DİBS) sağlandı.

Yurtdışında yerleşik kişilerin hisse senedi ve DİBS stoku!

Yurtdışında yerleşik kişilerin hisse senedi ve DİBS stoku yayınlandı. Yurtdışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 266,5 milyon dolarlık hisse senedi, 477,8 milyon dolarlık DİBS aldı.

Yabancılar 62 milyar 362 milyon dolarlık DİBS alışı yaptı!

Yurt dışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku, 5-9 Kasım tarihleri arasında yaptıkları 79 milyon dolarlık net satışa rağmen hisse senedi değerlerindeki artışla 62 milyar 362 milyon dolara yükseldi...

dibs Haberi

dibs

Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş, yabancı yatırımcıların portföy yatırımından da çekildiğini belirterek hisse senedi piyasasından fiyatlarla ilgili kaygı duyulabileceği için çıkılmış olabileceğini Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin ilgi görmemesinin nedeninin ise döviz kurunun tahmin edilemez olmasından kaynaklandığını söyledi.

Konut alımını yatırım anlamında değerlendirmediğini belirten Aktaş, yabancıların konut almasının döviz girdisi sağlamaktan başka işe yaramadığını kaydetti. Yabancıların konut almasının konut fiyatlarının yukarı gitmesi gibi bir sonuç da doğurduğuna dikkat çeken Aktaş, 400 bin dolarlık konut satın alınması karşılığında  vatandaşlık verilmesini de eleştirdi.

Türkiye'nin uzun zamandır sıfırdan tesis kurup istihdam yaratacak şekilde doğrudan yatırım almadığını aksine mevcut tesislerin de yabancılara satıldığı aktaran Aktaş, Türkiye'de kurulu yabancı şirketlerin sermaye artırımı için getirilen dövizlerin de yabancı yatırım sayıldığını ancak ortada yabancı yatırım olmadığını kaydetti. San dönemde...