28 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.



Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş, yabancı yatırımcıların portföy yatırımından da çekildiğini belirterek hisse senedi piyasasından fiyatlarla ilgili kaygı duyulabileceği için çıkılmış olabileceğini Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin ilgi görmemesinin nedeninin ise döviz kurunun tahmin edilemez olmasından kaynaklandığını söyledi.

Konut alımını yatırım anlamında değerlendirmediğini belirten Aktaş, yabancıların konut almasının döviz girdisi sağlamaktan başka işe yaramadığını kaydetti. Yabancıların konut almasının konut fiyatlarının yukarı gitmesi gibi bir sonuç da doğurduğuna dikkat çeken Aktaş, 400 bin dolarlık konut satın alınması karşılığında  vatandaşlık verilmesini de eleştirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön