27 / 04 / 2024

doğrudan yabancı yatırım

doğrudan yabancı yatırım

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

Türkiye'de doğrudan yabancı yatırım yüzde 36 artış gösterdi!

Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırım bu yılın sekiz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36 artış gösterdi ve 11 milyar 815 milyon dolara yükseldi.

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi artırdı!

Tiny house’lar, arsa sahipleri, turizmciler için hem ekonomik hem doğa dostu yatırım alternatifleri sağlıyor. Son dönemde hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi arttırıyor.

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Türkiye'ye son 20 yılda 250 milyar dolardan fazla yabancı yatırım geldi!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, 2003'ten bu yana 250 milyar doların üzerinde yatırım alındığı belirterek, "Önümüzdeki dönem için ortaya konan hedefler, yapısal reform ajandamız yatırımcıların ilgisini çekiyor" dedi.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Turan Kaya kimdir? Kaç yılında ve nerede doğdu? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor?

Turan Kaya hangi bölümden mezun oldu? Görev aldığı şirketlerde hangi alanlarda çalıştı? Evli mi ve çocuğu var mı? ? Avrupa Yatırım Holding’te hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Turan Kaya ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

doğrudan yabancı yatırım Haberi

doğrudan yabancı yatırım

Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş, yabancı yatırımcıların portföy yatırımından da çekildiğini belirterek hisse senedi piyasasından fiyatlarla ilgili kaygı duyulabileceği için çıkılmış olabileceğini Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin ilgi görmemesinin nedeninin ise döviz kurunun tahmin edilemez olmasından kaynaklandığını söyledi.

Konut alımını yatırım anlamında değerlendirmediğini belirten Aktaş, yabancıların konut almasının döviz girdisi sağlamaktan başka işe yaramadığını kaydetti. Yabancıların konut almasının konut fiyatlarının yukarı gitmesi gibi bir sonuç da doğurduğuna dikkat çeken Aktaş, 400 bin dolarlık konut satın alınması karşılığında  vatandaşlık verilmesini de eleştirdi.

Türkiye'nin uzun zamandır sıfırdan tesis kurup istihdam yaratacak şekilde doğrudan yatırım almadığını aksine mevcut tesislerin de yabancılara satıldığı aktaran Aktaş, Türkiye'de kurulu yabancı şirketlerin sermaye artırımı için getirilen dövizlerin de yabancı yatırım sayıldığını ancak ortada yabancı yatırım olmadığını kaydetti. San dönemde...