30 / 04 / 2024

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.



Borsa İstanbul’da seçim öncesi dalgalı bir seyir gözlenirken, yabancı yatırımcı oranının da rekor düşük seviyelere gerilediği belirtildi. Uzmanlar, özellikle 2018 yılından bu yana geçen 5 yıl içerisinde sürekli satış tarafında yer alan yabancı yatırımcıların Türk hisselerine ilgisinin azalmasını, ekonomi politikalarındaki değişiklik ve ‘yatırım yapılabilir’ notun kaybedilmesinden kaynaklandığını ifade ediyor.

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberinde, Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranının tarihi düşük seviyelere gerilediği belirtildi. 2000’li yılların başından bu yana Borsa İstanbul’da yüzde 50 paya sahip olan yabancı oranı son yıllarda hızlı bir düşüş trendine girerek yüzde 30’lu seviyelerin altına geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön