15 / 06 / 2024

dicle elektrik devir tesli töreni

dicle elektrik devir tesli töreni

Diyarbakır'da gerçekleştirilen Dicle Elektrik A.Ş' nin özelleştirme devrinin yapıldığı törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Maliye Bakanı Şimşek, Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker katıldı...

Şanlıurfa'daki inşaatlara mesafe uyarısı!

Dicle Elektrik,Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindeki inşaatlardaki yanlış uygulamalara dikkat çekti...

Dicle Elektrik’in hizmet binası yıkıldı!

5 yıldır ödenmeyen borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Batman Beşeri Belediyesi, Dicle Elektrik’e ait hizmet binasını iş makineleri ile yıktı.

ENER-G Sistemleri ile enerji tasarrufunda yeni devir!

ENER-G, yatırım ve işletmelerin hem elektrik hem de iklimlendirme sistemlerindeki enerji tasarrufunda yepyeni bir devir başlatıyor. ENER-G’nin Türkiye’deki tek yetkili temsilciliği ve çözüm ortaklığını PNQ Teknoloji Sistemleri yapıyor. 

Batman Gültepe ve Belde mahallelerinde elektrik hatları yer altına alınıyor!

Dicle EDAŞ, kentin hızla gelişen semtleri olan Gültepe ve Belde mahallelerinde toplam 10 kilometreyi bulan elektrik hattını yeraltına çekmek için çalışmalara start verdi.

Batman'da 250 köy aydınlatılıyor!

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), il merkezinin yanı sıra Batmana bağlı ilçe, köy ve mezralarda da aydınlatma çalışmasına devam ediyor. Bu çerçevede yılsonuna kadar 250 köy ve mezrada cadde sokakların aydınlatılmasını hedefleniyor.

Şanlıurfa’da altyapı çalışmaları hızlandı!

Yerel paydaşlarının yanı sıra mevcut şebeke ihtiyaçlarını dikkate alan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) Şanlıurfa İl Müdürlüğü, kentteki yatırımlarına hız verdi.

Odaş Elektrik Anadolu Export Maden ruhsat devir sözleşmesini yayınladı!

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Odaş Elektrik Anadolu Export Maden ruhsat devir sözleşmesini yayınladı.

Diyarbakır'da elektrik krizi çözüldü!

Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) arasındaki gerginlik sona erdi. Mahkeme de, elektrik kesintilerine karşı yürütmeyi durdurdu.

109 belediye susuz kalabilir!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 6 ildeki 109 belediye ve çok sayıda köyün içme suyu elektrik borcunun 260 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Elektrik borcu yapılandırma için son 2 gün!

6552 sayılı Torba Yasa'da bulunan geçici 2. madde gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor. Elektrik borcu yapılandırma için son 2 gün bulunuyor...

Elektrik borcu yapılandırmaları için son 5 gün!

Torba Yasa kapsamında yer alan geçici 2. madde gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor. Elektrik borcu yapılandırmaları için son 5 gün bulunuyor...

Elektrik borcu olanlara aftan yararlanmaları için son 7 gün!

6552 sayılı Torba Yasada yer alan geçici 2. madde gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor. Elektrik borcu olanlara aftan yararlanmaları için son 7 gün...

1939 yılında elektrik, tramvay, Tünel idareleri Belediye'ye devir edilmiş!

1939 yılında elektrik, tramvay ve Tünel idareleri, Bayındırlık Bakanlığı tarafından millileştirilmişti. Aynı sene işletmelerin idaresi İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Prof. Mustafa Hulki, bu üç idarenin genel müdürü olarak göreve başlayacakmış.

dicle elektrik devir tesli töreni Haberi

dicle elektrik devir tesli töreni


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Geçen yıl enerji ithalatımız cari açığımızın oldukça üzerinde, 60 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye enerjiye bağımlı bir ülke. Dolayısıyla enerjimizi her türlü kayıp ve kaçağı önleyerek son derece verimli şekilde kullanmak durumundayız" dedi.


Dicle Elektrik Dağıtım AŞ ve Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ'nin devir teslim ve imza töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mendi Eker'in katılımıyla gerçekleştirildi.


Rönesans Düğün ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Yılmaz, Dicle bölgesinin elektrik dağıtım işinin bundan sonra özel sektör tarafından gerçekleştirileceğini belirterek, bunun, tüm Türkiye'de yapılan bir uygulamanın son derece önemli bir bölgeye yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.


Bakan Yılmaz, birkaç bölgede daha devir teslimin greçekleşmesi halinde tüm...