09 / 05 / 2024

Dicle Vadisinde iptal karar

Dicle Vadisinde iptal karar

Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerinde yapılması planlanan ve daha önce olan 3 hidroelektrik santral (HES) projesinden birinin Eylül 2014’te iptal edilmesinin ardından geriye kalan 2 HES projesi içinde iptal kararı alındı.

Dicle Vadisi Projesi’nin ilk etabı iptal edildi! 

Dicle Vadisi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alıyordu. Daha sonra rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede başlatılan Rekreasyon Projesi’nin ilk etabı iptal edildi.

Dicle'de 3 HES projesi iptal oldu!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nca da (EPDK) onaylanan 3 HES projesi, projeyi yapacak firmaların vazgeçmesi nedeniyle iptal edildi.

Dicle Vadisi’ndeki 3 HES projesi iptal edildi!

Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerinde yapılması planlanan ve daha önce olan 3 hidroelektrik santral (HES) projesinden birinin Eylül 2014’te iptal edilmesinin ardından geriye kalan 2 HES projesi içinde iptal kararı alındı.

Dicle Nehri üzerindeki HES'lere dünya mirası iptali!

Dicle Nehri üzerine yapılmak istenen 2 HES projesi daha dünya mirası listesine sunulacak Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi'ni olumsuz etkileyeceği için mahkeme tarafından iptal edildi...

Dicle Vadisi yapı rezerv alanı kararı iptal edildi!

Diyarbakır 1'inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesinin başvurusu üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığ ı'nın Dicle Vadisi için aldığı, ' yapı rezerv alanı ' kararını iptal etti.

Dicle Vadisi ve Hevsel'deki yıkıma yargı freni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Dicle Vadisi ve Hevsel Bahçeleri'nde geri dönüşü imkansız doğa katliamına yol açacak olan "Yapı Rezerv Alanı" kararı, mahkeme tarafından iptal edildi.

Dicle Vadisi ve ongözlü köprü HES'ten kurtuldu!

ORMAN ve Su işleri Bakanlığı, Diyarbakır'da Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan 3 hidroelektrik santral (HES) projesinden biri alan ve Dicle Vadisi ile tarihi Ongözlü Köprü'yü sular altında bırakacak olan Dicle-ll Regülatörünü ve HES projesini iptal etti.

Avrupa Konutları 3’te AVM iptal! Bahçeşehir Koleji olacak!

Avrupa Konutları Ispartakule 3’te yapılacak 20 bin metrekarelik ticari kompleks iptal edilerek özek okula dönüşüyor...

İzmir Kruvaziyer Limanı’na tek teklif gelince ihale iptal oldu!

Özelleştime İdaresi Başkanlığı'nın (ÖIB) 21 Eylül'de gerçekleştirdiği TCDD'ye ait İzmir Kruvaziyer Limanı özelleştirme ihalesi, ihaleye tek teklif gelmesi sebebiyle iptal oldu.

Sulukule projesi iptal edildi! Daire fiyatları tavan yaptı!

Romanların bölge dışına çıkarılarak TOKİ-Fatih Belediyesi ortaklığında başlatılan Sulukule projesi mahkemece üç ayrı kararla iptal edildi ama hem inşaat sürüyor hem de daha bitmeyen dairelerin fiyatı tavan yaptı

Doğa Elements projesi iptal edildi!

Dragos’ta, Deniz ve Adalar manzaralı konut tiplerini içinde barındıran bir proje olarak hayata geçecek olan Doğa Elements projesi iptal edildi

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ihalesi iptal edildi!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ihalesi, ihalede geçerli tek teklifin kalması ve buna bağlı olarak da ihalede uygun rekabet ortamının sağlanamaması nedeniyle, ileri bir tarihte yeniden yapılmak üzere iptal edildi

Toplu taşımadaki öğrenci zammı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Toplu taşımada yaptığımız öğrenci zammı, 17 Eylül'den geçerli olmak üzere iptal edildi'' dedi

Dicle Vadisinde iptal karar Haberi

Dicle Vadisinde iptal karar

Dicle-II Regülatörü ve HES projesinin, alan yönetimi sınırları içinde olduğu, bunun da UNESCO sürecini ve bu kapsamda dünya mirası olarak sunulacak olan Hevsel Bahçelerini ve Dicle Vadisi'ni olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle iptal edildi.



Yurt...