29 / 04 / 2024

didim imar planı

didim imar planı

Didim Sivil Gelişim Platformu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 1280 parsel kamu arazisini hukuka aykırı şekilde imara açmasına tepki göstererek, konuyu yargıya taşıdı.

Didim'in çevre düzeni planı emlak sektörünü endişelendirdi!

Aydın’ın Didim ilçesi için 358 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylanan ve hazırlanan 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı emlak sektörünü endişelendirdi.

Aydınlı imar planı mağdurlarına BŞB’den müjde!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25 binlik imar planı ile Didim'de bazı bölgelerin imarı iptal edilmesi nedeniyle başlayan olayda olumlu gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bölgede yeri olanların haklarını alacaklarının sözünü verdi.

Didim’de imar talanına “hayır” dediler!

Didim’in Akbük Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda imar mücadelesi hakkında bilgiler verildi ve yöneticilerden destek istendi. Ortak bildiriyi imzalayan katılımcılar imar talanına karşı mücadele verdi.

Deniz Atabay: Her bölgenin master planı olmalı!

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Her bölgenin master planı olmalı. Turizm doğa çevre ve güzle binalar demek. Doğaya katletmeyecek onu geri plana itecek yapılaşmanın olmaması demek." dedi.

Didim Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı!

Meclis'te Hukuk Komisyonu Kuruldu, Denetim Komisyonu Seçimi Yapıldı Di di m Belediye Meclisinin 2015 yılı Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.

Didim feribot seferlerine Konsolos'tan destek geldi!

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim ile Yunanistan'ın Kos ve Leros adası arasında yapılması planlanan Feribot seferleriyle ilgili Yunan Başkonsolosundan da destek aldıklarını belirti.

Didim Derneği, imar planlarına hukuksal platformda itiraz etti!

Didim'de imar planı yargıya taşındı. Dernek Başkanı Mehmet Soysalan, 'Planlar, yeni yapılaşma ve sorunlar getirecektir. Didim'le ilgili yetkisi olanların bakışındaki sakatlığı önlemek için yargıya başvurduk' dedi.

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Didim Kültür Merkezi'nin imar planı mecliste görüşüldü!

Aydın Didim Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ikinci oturumunda inşaatı devam eden kültür merkezinin imar planı görüşüldü.

Aydınlı imar planı mağdurlarına BŞB’den müjde!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25 binlik imar planı ile Didim'de bazı bölgelerin imarı iptal edilmesi nedeniyle başlayan olayda olumlu gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bölgede yeri olanların haklarını alacaklarının sözünü verdi.

Aydın Didim'de imar planı değişikliği onaylandı!

TTA Gayrimenkul A.Ş'ye ait Aydın İli, Didim İlçesi, Didim Mahallesi'ndeki parselin imar planı değişikiği onaylandı..

Didim Akbük-2 RES imar planı askıya çıktı!

Aydın Didim ve Muğla Milas ilçesi "Akbük - 2 RES projesi"ne ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bugün askıya çıktı.

Akbük Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıya çıktı!

Aydın Didim ve Muğla Milas ilçesi sınırların içerisinde kalan Akbük Rüzgar Enerji Santrali için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı 3 Aralık'ta askıya çıktı...

Adana'da Seyhan imar planı kabul edilirken, Yüreğir imar planı reddedildi!

Adana Seyhan ilçesinde toplam 3 bin 320 hektar alanı kapsayan 1/1000'lik uygulama imar planına ilişkin 12 adet komisyon raporunu kabul edildi. Yüreğir ilçesiyle ilgili Karşıyaka Mahallesi'nde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ise reddedildi...

Ankara Yenimahalle'de imar planı değişikliği yapılacak!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ankara Yenimahalle 44841 ada 2 parsel, 44842 ada 2 parsel ve 44844 ada 2 parsellerde imar planı değişikliği yapacak. Detaylar haberimizin içindeki ekte yer alıyor...

Samsun'da tercihli yol projesi için hazırlanan imar planı teklifi kabul edildi!

RAYLI sistemden önce Samsun Gar Durağı Tekkeköy İlçesi arasında hizmet verecek olan metrobüslerle alakalı olarak planlanan tercihli yol projesine hazırlanan imar planı teklifi kabul edildi

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi!

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yer alıyor. İşte imar planı teknik şartname kapsamında yer alan esaslar...

Dikmen Akpınar'da imar planında park olarak görülen bölge 10 yıldır boş!

Ankara Dikmen Akpınar Mahallesi sakinleri, bölgedeki dere yatağının, tinerci gençlerin meskeni haline gelmesinden yakındı. Mahalle sakinleri, imar planında park ve spor alanı olan bölgenin 10 yıldır boş durduğunu söyledi...

Antalya Kahyalar'da imar planı talebi kabul edildi!

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Beldesindeki sıcak asfalt şantiyesine Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı alınabilmesi için Gazipaşa Belediye Meclisi'ne taşınan imar planı talebi, yol çalışmalarının aksamaması için oybirliğiyle kabul edildi.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

didim imar planı Haberi

didim imar planı

Didim Sivil Gelişim Platformu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 1280 parsel arazinin hukuka aykırı şekilde imar planı hazırlamasına tepki gösterdi.

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; daha temiz ve daha güveli bir çevrede yaşamak istediklerini dile getiren platform üyeleri, Didim Adliyesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra imar planları hakkında suç duyurusu yaptı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Filiz Hekimoğlu “Halkın beklentisi çok sade ve basittir. İçinde yaşadığımız kentsel çevrenin sağlıklı bir biçimde kanunlara uygun olarak gelişimini kentimize ait kamu kaynaklarının ise kanunlar çerçevesinde ve bilimin ön gördüğü esaslar dahilinde değerlendirilmesini beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Kamu arazilerinin parsel parsel imara açılıp özel şirketlere rant aktarıldığını kaydeden Hekimoğlu, “İmar planları, kamu yararı gözetilerek yapılmalıdır. Özelleştirme İdaresinin kentimizin mevcut plan kararları ile uyumlu...