29 / 04 / 2024

Didim’de kamu arazilerinin imara açılmasına tepki!

Didim’de kamu arazilerinin imara açılmasına tepki!

Didim Sivil Gelişim Platformu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 1280 parsel kamu arazisini hukuka aykırı şekilde imara açmasına tepki göstererek, konuyu yargıya taşıdı.



Didim Sivil Gelişim Platformu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 1280 parsel arazinin hukuka aykırı şekilde imar planı hazırlamasına tepki gösterdi.

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; daha temiz ve daha güveli bir çevrede yaşamak istediklerini dile getiren platform üyeleri, Didim Adliyesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra imar planları hakkında suç duyurusu yaptı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Filiz Hekimoğlu “Halkın beklentisi çok sade ve basittir. İçinde yaşadığımız kentsel çevrenin sağlıklı bir biçimde kanunlara uygun olarak gelişimini kentimize ait kamu kaynaklarının ise kanunlar çerçevesinde ve bilimin ön gördüğü esaslar dahilinde değerlendirilmesini beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Kamu arazilerinin parsel parsel imara açılıp özel şirketlere rant aktarıldığını kaydeden Hekimoğlu, “İmar planları, kamu yararı gözetilerek yapılmalıdır. Özelleştirme İdaresinin kentimizin mevcut plan kararları ile uyumlu olmayan, kanunun ön gördüğü büyüklükte park gibi sosyal donatı alanları ihtiyaçlarını göz ardı ederek plan yapması hatalıdır” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön