18 / 07 / 2024

Çankaya Belediyesi'nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediyesi'nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediyesi tarafından  Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama geldi ve kamu yararına aykırılıklar olduğu belirtildi. İşte detaylar...




Ankara’nın Çankaya ilçesinin Çiğdem Mahallesi’nde yapılan imar planı geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Başkent  Ankara  Çankaya'da Çiğdem Mahallesi’nde yer alan Dışişleri Bakanlığı arazisinin imara açılması için başlatılan çalışma çevrecilerin tepkilerine neden olmuştu. 

Çankaya Belediyesi tarafından Çiğdem Mahallesi’nde yapılan imar planına ilişkin yapılan itirazların gerekçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çankaya Belediyesi nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Cumhuriyet Gazetesi'nden Emirhan Çoban'ın haberine göre; Çankaya Belediyesi tarafından yapılan söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Kkarar ile Resmi Kurum Alanı olan “Dış İşleri Bakanlığı Hizmet Binası Yeri ve Dış İşleri Bakanlığı Arşiv ve Haberleşme Alanı” olarak imar planlarında yer alan arazinin “Ticaret - Konut” kullanımına dönüştürüldüğü belirtilerek, planın içerisinde kamu yararına aykırılıklar olduğuna dikkat çekildi. 

Bu kapsamda, plana Çiğdemim Derneği, Çiğdem Yeşilime Dokunma Dayanışması, Çiğdem Mahallesi Muhtarlığı ve Çiğdem Mahallesi’nde yaşayan  vatandaşlar ile beraber itiraz yapıldığının altı çizildi. Ayrıca, açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylanan imar planlarına ilişkin gerçekleştirilen itirazın gerekçeleri de açıklandı.

Gerekçelerden biri planla bölgeye 2 bin 124 kişilik yeni bir nüfus getirilmesi şeklinde belirtilirken, şu bilgiler verildi: 

"Bölgede yaratılan ek nüfusun ihtiyaçlarının onaylı planda belirlenen kentsel servis alanlarına yoğunluk yapmak kaydıyla çözüm üretildiği görülmüştür. Ek getirilecek nüfus yükünün de bu alanlara eklediği, söz konusu raporda sadece 500 metre genişliğinde bir yarıçapı ele alarak onay verilen planın standartlara uygunluğunun yeterli olamayacağı açıktır."

Çankaya Belediyesi nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Bölgenin “Resmi Kurum Alanı” şeklinde geçmesine karşın planla birlikte özel şahısların kullanımına geçecek şekilde yeni kullanım kararları getirildiğine vurgu yapılan açıklamada, bu kararların ancak Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne uygun olması durumunda uygulanabileceği  belirtildi. 

Bu çerçevede, imar planlarının koşulları pek çok açıdan yerine getirmediğine dikkat çekildi. 

Çankaya Belediyesi nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Planın bölge ile bütün olarak uyumluluğunun dikkate alınmadığının altı çizilirken, planla beraber bölgede birbirinden kopuk yeni kentsel dokuların oluşacağı da aktarıldı. 

Bölgede inşa edilecek yeni konutlar ve getirilmesi öngörülen nüfusla birlikte insan ve araç trafiğinin yoğunluğu da çoğalacak. 

Çankaya Belediyesi’nden alınan rapora göre planda söz konusu trafiğin hesap edilmediğine, ulaşıma ilişkin herhangi bir bilimsel verinin bulunmadığına vurgu yapıldı. 

Bu çerçevede yapılan itirazların gerekçelerinden biri de şu şekilde belirtildi: 

"Plan değişikliklerinde ulaşım bağlantılarının yetersizlikleri ve getirilecek araç yükünün hesaba katılmamasının benzerleri, yakın çevrede özellikle Turan Güneş Bulvarı, Mevlana Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi boyunca da görülmüş, yapılan planların çözümden daha çok kaosa neden olduğu birçok defa tecrübe edilmiştir. Bu imar planı değişikliğinde alınan kararların gerçeklerden ve bilimden uzak olduğu; Çiğdem Mahallesi ve çevresindeki ara yol bağlantılarında başta olacak şekilde, Çetin Emeç Bulvarında, 1071 Malazgirt Bulvarında düğümlenmelere, tıkanmalara yol açacağı, halk için konfora değil kaosa neden olacağı düşünülmektedir."

Murat Kurum resmen açıkladı:  TOKİ  taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı!

Milli Emlak, 8 taksit ve 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor! 

Uzmanından tarım arazisi alacaklara uyarı! Karlı bir yatırım için bunlara dikkat edin

Evlerini günlük kiraya veren yabancılar yasak tanımadı! Aldıkları evin parasını şimdiden çıkardılar!


Geri Dön