18 / 07 / 2024

Milli Emlak, 8 taksit ve 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor! 

Milli Emlak, 8 taksit ve 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor! 

Milli Emlak, Bingöl ve Eskişehir'de yer alan 4 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor. Peki iki şehirdeki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? 




Milli Emlak tarafından, Bingöl ve Eskişehir illerinde yer alan 3 adet arazi ile 1 adet arsa satışa sunuluyor. Söz konusu arsa ve arazi satışları ile ilgili olarak ilan metinleri bir bir yayımlandı. 

Bingöl Milli Emlak, Merkez ilçesinde yer alan 2 adet imarsız araziyi satıyor. Arazilerin satış ihalesi 29 Temmuz'da saat 15:20'de açık teklif usulü ile yapılacak. 

Bingöl Merkez'deki arazilerin biri tarla biri ham toprak cinsinde. Büyüklükleri ise 8 bin 838,05 ve 16 bin 266,75 metrekare olarak belirtildi. 

Gayrimenkullerin geçici teminat bedelleri 650 bin TL ve 1 milyon 360 bin TL olarak açıklandı. 

8 taksitle ödeme seçeneği sunulan arazilerin fiyatları ise 3 milyon 250 bin TL ve 6 milyon 800 bin TL şeklinde belirlendi. 

Milli Emlak, 8 taksit ve 15 bin TL den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor! 

Eskişehir Sivrihisar Milli Emlak da bir adet arsa ile bir adet araziyi satıyor. Satış ihalesi açık teklif usulü ile 30 Temmuz'da saat 10:00'da yapılacak. 

Gayrimenkullerin büyüklükleri 75,06 ile 2 bin 500 metrekare olarak, geçici teminat bedelleri de 4 bin 503,60 TL ve 240 bin TL olarak açıklandı.

8 eşit taksitle ödeme seçeneği sunulan gayrimenkullerin fiyatları ise 15 bin 12 TL ile 800 bin TL şeklinde belirtildi. 

Milli Emlak, 8 taksit ve 15 bin TL den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor! 

İlan metinleri: 

BİNGÖL ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ / MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN :
   SATIŞI YAPILACAK OLAN TAŞINMAZLAR   
S. N.İLİİLÇESİMAH. / KÖYÜADAPARSEL YÜZÖL.M2HİSSE DURUMU İMAR DURUMU CİNSİTah. Satış Bedeli TLGeçici Teminatı TLİHALE
Tarihi Saati 
1BingölMerkezÇeltiksuyu Köyü43118.838,05TamİmarsızTarla3.250.000,00650.000,0029.07.202415:20
2BingölMerkezGüveçli Köyü2211216.266,75HisseliİmarsızHam Toprak6.800.000,001.360.000,0031.07.202411:20
              
1-  İlimiz, Merkez İlçe Mahalleleri ile bağlı köylerde bulunan ve yukarıda nitelikleri belirtilen mülkiyeti Hazineye ait 2 (İki) adet taşınmazın satışı, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45 nci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile yukarıda belirtilen gün ve saatte ihalesi yapılacaktır.  
2-) İhale, Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Zeki Ergezen Bulvarıi üzerinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ihale salonunda toplanacak komisyon tarafından yapılacaktır.
3-) İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
 -  Geçici teminatını gösterir belgeyi, (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları veya Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen Devlet İç borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri), Bankalardan alınan Teminat Mektuplarına ait teyid yazısı,
  -  Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi,  
 -   Tebligat için Türkiye'deki adreslerini gösterir belgeyi, 
 -  Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdanı suretini (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir), tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, Özel Hukuk tüzel kişilerinin idare merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği veya  benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına  ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini ve vekaletnameyi, ihale saatine kadar ihale komisyon başkanlığına müracaat ederek belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.   
4-) İhaleye ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü/Milli Emlak Müdürlüğünde  bedelsiz görülebilir.
5-) İadeli taahhütlü posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 37'nci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce ihale komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare veya Komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
6-) Taşınmaz mal satış ihaleleri sonrasında  her hangi bir vergi, resim ve harç alınmayacaktır. Satış tutarı 4706 Sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre Maliye Bakanlığınca belirlenen bedelin üstünde kalması halinde 2 (iki) yıla kadar alıcının belirleyeceği sayıda taksitlendirme yapılacaktır. Taşınmaz malın ihale bedelinden 1/4 oranında peşinat alındıktan sonra kalan kısmına kanunu faiz uygulanacak şekilde en fazla  8 eşit taksitle ödenebilir. Satılan taşınmaz mallar  5 yıl süreyle Emlak Vergisinden  muaftır. 
7-) İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
8-) Taşınmazların fiili ve işgal durumlarına ilişkin ayrıntılı bilgi satış şartnamesinde mevcuttur.
9-) İhaleye İlişkin ilan www.milliemlak.gov.tr  ile  https://bingol.csb.gov.tr/.internet sitesinde  yayımlanmaktadır.
İlan Olunur.

 

--------------------

ESKİŞEHİR ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ

SİVRİHİSAR MİLLİ EMLAK SERVİS ŞEFLİĞİ

SİVRİHİSAR MİLLİ EMLAK SERVİS ŞEFLİĞİ TARAFINDAN SATIŞ YAPILACAK TAŞINMAZLAR 

 
SIRA NOİLİLÇEMAHALLEPAFTAADAPARSELTAŞINMAZIN İMARCİNSİHAZİNE TAHMİNİ BEDELGEÇİCİ TEMİNAT İHALE TARİHİİHALE
YÜZÖLÇÜMÜ
/ HAZİNE DURUMUHİSSESİBEDELİ SAATİ
YÜZÖLÇÜMÜ (m²)
1ESKİŞEHİRSİVRİHİSARKARKIN-0171875,06İMARSIZARSATAM15.012,004.503,6030.07.202410:00
2ESKİŞEHİRSİVRİHİSAROĞLAKÇI-022702.500,00İMARSIZHAM TOPRAKTAM800.000,00240.000,0030.07.202410:15
 
        Eskişehir İli, Sivrihisar İlçesinde bulunan ve yukarıda nitelikleri, tahmini bedelleri ve geçici teminatları belirtilen taşınmazların satış ihaleleri 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile karşılarında belirtilen tarih ve saatte Demirci Mahallesi Prof. Dr. Nabi Avcı caddesi No:37/2 adresindeki Sivrihisar Hükümet Konağında (Milli Emlak Şefliği) (Tel.No:0222 712 54 55)  teşekkül edecek komisyon huzurunda yapılacaktır
       1. İhale ile ilgili dosya ve şartname mesai saatleri dahilinde Sivrihisar Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz görülebilir.
       2.  İhaleye katılmak isteyenlerin;
                a) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (ikametgâh belgesi)  
                b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,
                c) Gerçek kişilerin TC kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, gerçek kişilerin Nüfus Cüzdanı suretini, 
                ç) Geçici teminat belgesini, [Geçici teminat belgesi: Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü veznesine veya Sivrihisar Malmüdürlüğünün T.C.Ziraat Bankası Sivrihisar Merkez Şubesindeki IBAN TR80 000 1000 119 0000 1000 5416 nolu hesabına yatırılacak nakit para karşılığında alınacak alındı belgesi/dekont veya Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre hazırlanmış süresiz ve limit içi düzenlenen işin özelliği belirtilen geçici teminat mektupları (her teminat mektubunda; ihale tarihinin ve hangi ihale için verildiğini içerir bilgilerin yazılması zorunludur.) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler, taşınmaz satış ihalelerinde, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz],
               d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki 2. maddenin (b), (ç) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi, gerçek kişiler adına vekaleten gireceklerin noter onaylı vekaletnameyi ihale saatine kadar ihale komisyonuna vermeleri zorunludur. 
      3. Geçici teminatın, mevduat veya katılım bankalarından alınacak teminat mektubu olarak verilmesi halinde, geçici teminat mektubunun süresiz ve limit içi olması ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 27. maddesi ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinde belirtilen hususları taşıması gerekmektedir.
      4. İstekliler ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ulaşması kaydıyla, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını iadeli taahhütlü posta ile de gönderebilirler, postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.
      5. 4706 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (p) bendi gereğince, mülkiyeti Hazineye ait taşınmazlarının satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler, vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmazlar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmaz.
      6. 1-4 arasındaki taşınmaz malların 4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5 inci maddesi gereğince talep edilmesi halinde satış tutarı 5.000,00 TL' yi geçtiği takdirde, alıcının belirteceği tarihler de dikkate alınarak, satış bedelinin en az 1/4’ü peşin kalanı 3'er aylık dönemler halinde eşit taksitlerle en fazla 8 taksitle ödenebilecektir.7394 sayılı Kanunla getirilen düzenleme ile taşınmazın satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde yirmi indirim uygulanır.
      7. Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %0.5 (binde beş), 10 milyon TL'yi aşan kısmı için %0.25 (on binde yirmi beş) oranında işlem bedeli alınacaktır.
      8. Komisyon gerekçesini belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

      9. Ayrıca ; "Bu ihaleye ilişkin bilgiler eskişehir.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenile bilinir." Adres: Demirci Mahallesi Prof. Dr. Nabi Avcı Cd. No:37/2 Sivrihisar/ ESKİŞEHİR        Tel: 0 (222)712 54 55                                                                                                 

 

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yıllar sürecek bir süreç var: TBMM adil çözüm bulmalı! 

Altın rekora doymuyor! Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, Atabeşli ve gremse altın ne kadar? 18 Temmuz altın fiyatları

Ünlü ekonomist uyardı: Yıl sonuna kadar sadece fiziki altın alın!


Geri Dön