28 / 07 / 2024

didim otopark planı

didim otopark planı

Aydın 2. idare Mahkemesi, Aydın Belediyesine ait AYBEL İnş. Org. Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla AYBEL şirketi tarafından işletilen Aydın'nın Kuşadası, Söke, nazilli ve Didim ilçelerindeki yol kenarındaki otopark kararını iptal etti.

Esenler Belediyesi'nin plan değişikliği iptal edildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘Açık Otopark Alanı’na dönüştürmesi kararını iptal etti.

Zeytinburnu Seyitnizam uygulama imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Seyitnizam Mahallesi, 512 Pafta, 3239 Ada 41 Parsel İlköğretim Alanı İle 3239 Ada 42 Parsel Kat Otoparkı (Kop) Alanına İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ümraniye İnkılap Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye ilçesi, İnkılap Mahallesi, 2079 adanın park ve otopark tescilli kısmı ile 1832 ada, 9 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 15.10.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy'de otopark arazisi yerine villa mı inşa edilecek?

İstanbul Çekmeköy’de 16 bin metrekarelik arazinin imar planı, İBB Meclisinde çoğunlukta olan AK Parti oylarıyla değiştirildi. Buna göre; söz konusu araziye otopark yerine villa inşa edilecek

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Didim Kültür Merkezi'nin imar planı mecliste görüşüldü!

Aydın Didim Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ikinci oturumunda inşaatı devam eden kültür merkezinin imar planı görüşüldü.

Tarihi Saraçoğlu Mahallesi için imar planı iptal edildi!

Cumhuriyet’in ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’ne 'dönüşüm' adı altında otopark yapılmasıyla ilgili koruma amaçlı imar planı iptal edildi.

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.

Küçükçekmece Anadolu Sokak Zeminaltı Otoparkı imar planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Anadolu Sokak Zeminaltı Otopark Projesine ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Malatya Gündüzbey'e katlı otopark projesi!

Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan toplantısında Gündüzbey Mahallesi’ne yapılacak katlı otopark için İmar Komisyonu tarafından hazırlanan imar plan tadilatı raporu kabul edildi.

Didim'in çevre düzen planı endişe yarattı!

Aydın'ın Didim ilçesinde, 1/25000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanması emlak sektöründe endişe yarattı. 

Didim'in çevre düzeni planı emlak sektörünü endişelendirdi!

Aydın’ın Didim ilçesi için 358 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylanan ve hazırlanan 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı emlak sektörünü endişelendirdi.

Aydınlı imar planı mağdurlarına BŞB’den müjde!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25 binlik imar planı ile Didim'de bazı bölgelerin imarı iptal edilmesi nedeniyle başlayan olayda olumlu gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bölgede yeri olanların haklarını alacaklarının sözünü verdi.

didim otopark planı Haberi

didim otopark planı

Kuşadası, Söke, nazilli ve Didim'de yol kenarlarındaki otoparklar yerel seçimlerin ardından Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla AYBEL şirketine kiralanarak, belediyeye ait şirket tarafından işletilmeye başlandı. 


Kamuoyundan büyük tepki alan uygulamanın ardından Kuşadası'ndan Av. Milgün Ögünçlü ve 5 arkadaşı mahkemeye başvurarak otopark uygulamasının iptal edilmesini istemişti. Kuşadası'ndan Av. Milgün Öğünçlü ve turizmci Levent Vardar ile Selver Servan, Ahmet Akgül, Bülent Burak Yalçındağ ve Şenol Eskin isimli vatandaşların başvurunu değerlendiren Aydın 2. İdare Mahkemesi, nazilli, Söke, Didim ve Kuşadası'ndaki yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerindeki araç park yerlerinin 3 yıl süreyle Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Büyükşehir Spor Hiz. Tem. Gıd. San. ve Ltd Şirketine kiralama kararını iptal etti. İdare mahkemesi iptal kararında, imar plan düzenlemesi yapılmadan yol, cadde...