28 / 04 / 2024

Esenler Belediyesi'nin plan değişikliği iptal edildi!

Esenler Belediyesi'nin plan değişikliği iptal edildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘Açık Otopark Alanı’na dönüştürmesi kararını iptal etti.



İstanbul 8. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Beledyesi'ne ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘Açık Otopark Alanı’na dönüştürmesi kararını iptal etti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonrası kararı hukuka aykırı bulan mahkeme gerekçesinde; “söz konusu plan değişikliği ile ilgili olarak şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve teknikleri ile ilgili mevzuat doğrultusunda hukuka uyarlılığı bulunmadığı” ifadeleri yer aldı.

İstanbul 8. İdare Mahkemesi; Esenler Belediyesi'nin Birlik Mahallesi’ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘açık otopark alanına dönüştürmesi kararını ‘hukuka aykırı’ buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Esenler Belediyesi nin plan değişikliği iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Esenler Belediyesi'ne açmış olduğu davada karar çıktı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre İstanbul 8. İdare Mahkemesi; Esenler Belediyesi'nin Birlik Mahallesi’ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘açık otopark alanına dönüştürmesi kararını ‘hukuka aykırı’ buldu.

İBB ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİSİN YAPIM ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTI

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bölgede projelerini geçen yıl yarışma ile elde ettiği, içerisinde kreş, mahalle evi, kütüphane, etkinlik alanları ve otopark gibi Esenler halkına hizmet edecek ‘Sosyal Merkez’ projesinin temellerini atmış, tesisin inşaatına başlamıştı.

MAHKEME OY BİRLİĞİ İLE İPTAL ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni haklı bulan ve plan değişikliğine ilişkin kararı oy birliği ile iptal eden mahkeme gerekçesinde;” “Söz konusu plan değişikliği süreciyle ilgili olarak değişiklik yapılmasının zorunlu kılan sebeplerin somut ve objektif bir biçimde ortaya konulamaması, plan açıklama raporunda, plan kararına dayanak olan araştırma ve analizlerin açıklanmaması, ölçeğinin gerektirdiği detayda planlama alanına ilişkin araştırma, inceleme, etütlerden elde edilmiş olan senteze dayalı şekilde hazırlanmaması, ilgili kurumların görüşlerine uygun olmaması, söz konusu plan değişikliğinde şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve teknikleri ile ilgili mevzuat doğrultusunda hukuka uyarlılığı bulunmadığı sonucuna varılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Elazığ'da Yerinde dönüşüm Projesi'nde 2 bin 936 konutun yapımı devam ediyor!

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!


Geri Dön