28 / 04 / 2024

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES sebebiyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşaat çalışmaları devam eden Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 65'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.



Çoruh Nehri üzerinde hayata geçirilen, temelden 275 metre yüksekliğiyle kemer baraj sınıfında dünyanın 5'inci,  Türkiye'nin birinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES dolayısıyla Yusufeli ilçe merkezi ve 7 köy tamamen sular altında kaldı.

Eski ilçe merkezinin üst kotlarında yer alan Sakut ve Yansıtıcılar bölgesinde hayata geçirilen yeni yerleşim yeri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle 22 Kasım 2022 tarihinde açıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü de yeni ilçe merkezine ulaşımın sağlanacağı kara yolu ağında 2016 yılından itibaren sürdürdüğü tünel, yol ve viyadük çalışmalarında sona yaklaştı.

Artvin de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65 i tamamlandı!

Karayollarının Yusufeli-Artvin güzergahında, ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki baraj üzerinde inşaat çalışmalarının devam ettiği Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 65'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Bölgede gerçekleştirilen Şilenkar, Baraj ve Tekkale viyadükleriyle beraber 4 özel tasarım köprüden biri olan 685 metre uzunluğundaki Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün 475 metresi tamamlandı.

Mevcut kara yolunu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün gelecek senenin ilk çeyreğinde hizmete açılması hedefleniyor.

Artvin de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65 i tamamlandı!

ESNAF VE VATANDAŞLAR VİYADÜĞÜN AÇILIŞINI BEKLİYOR

Yusufeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Remzi Polat, AA muhabirine, Yusufeli Barajı çerçevesinde ilçede çok büyük yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Yerleşim yerine taşınarak yeni bir hayata başladıklarını söyleyen Polat, ilk taleplerinin ilçeye ulaşımı kısaltacak ve daha konforlu hale getirecek viyadük çalışmalarının tamamlanarak bir an önce hizmete açılması olduğunu ifade etti.

Polat, Artvin-Yusufeli kara yolunun 90 kilometre olduğunu, viyadük yapılırsa 16 kilometre kısalacağını ifade ederek, "Bu sadece şoför esnafı için değil bölgeye gelen tüm insanlar için çok önemli" dedi ve şöyle söyledi: "Viyadük hem ekonomik hem de zaman olarak bölge insanına katkı sağlayacak."

Polat, çalışmaların hızla devam ettiğini gördüklerine dikkati çekerek viyadüğün açılmasının ilçe için çok iyi olacağını söyledi.

"90 kilometrelik yolda 42 tünelden geçiyoruz" diyen Polat, 4 de büyük viyadük var. Türkiye'nin başka bir yerinde buna benzer yol yok" dedi.

Esenler Belediyesi'nin plan değişikliği iptal edildi!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

Fabay Kuşadası Evleri yüzde 40 peşin 24 ay vade fırsatıyla ön satışta! Yeni proje!


Geri Dön