08 / 05 / 2024

Dikilinin su şebekesi mi yenilenecek

Dikilinin su şebekesi mi yenilenecek

İzmir’in turistik ilçesi Dikili’nin “susuz yaz” çilesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin jet müdahalesi ile son bulurken, ilçede eskiyen ve kaçaklara neden olan şebekenin yenilenmesi için de harekete geçildi.

Konya Ereğli'ye 7.9 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli'de 7.9 milyon liralık yeni su şebekesi, şebeke ıslah ve su kuyusu toplama hattı yatırımı yaptı.

Kula Zaferiye'ye yeni altyapı!

MASKİ ve Kula Belediyesi, Zaferiye Mahallesi'nde içme suyu hattı döşeyerek, mahallenin su şebekesi bulunmayan 384. sokakta sağlıklı altyapı oluşturuyor.

Kırklareli Karahalil'e su deposu yapılıyor!

Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, beldede yapımına başlanan içme suyu şebekesi inşaatı çalışmaları kapsamında gömme su deposunun yapımının çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

TİKA'dan Kırgızistan'a su şebekesi desteği!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesinde Issık Ata İlçesi Yuryevka köyün temiz içme suyu ihtiyacını karşılayan bir projeyi tamamladı.

Hatay Erzin'de atık su arıtma tesisi inşaatı başladı!

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), kanalizasyon şebekesi tamamlanan Erzin"in içme suyu ile birlikte en büyük eksiği olan atık su arıtma tesisi inşaatının başladığını bildirdi.

BASKİ'den 200 milyon TL'lik yatırım!

Düzenlenen bilgilendirme toplantısında BASKİ'nin faaliyetleri üzerine duran Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Uğur, BASKİ'nin Körfez bölgesindeki su şebekesi-kanalizasyon ve arıtma tesisi yatırımlarının 200 milyon lira olduğunu vurguladı

Hatay Altınözü'ne yeni içme suyu şebekesi döşendi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Altınözü ilçesine bağlı Kozkalaesi Mahallesi’nde yeni içmesuyu şebekesi döşeyerek yıllardır çözülmeyen soruna son verdi.

İzmir Menemen'de 17 mahallenin su şebekesi yenilenecek!

İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen ilçesinde mahalleye dönüşen 17 köyün içme suyu şebekelerini yenilemeye hazırlanıyor. Bu yatırımın da tamamlanmasıyla ilçede döşenen içme suyu şebekesi uzunluğu 400 kilometreye ulaşacak.

Mordoğan'a ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi sınırlarına bağlanan Mordoğan’ın evsel atık su sorununu çözmek için ihaleye çıkıyor. Turistik beldeye hem 100 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşenecek hem de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak.

İZSU projeleri 1.3 milyon liraya mal olacak!

Selçuk’taki içme suyu şebekesini yenilemek için hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Sanayi Alanı’na döşenecek atık su şebekesi ve yağmur suyu hattı için de çalışmalara başladı.

Konya'da 507 kilometre su ve kanalizasyon hattı yapıldı!

Başkan Akyürek, Konya merkezde su şebekesi hizmet oranının yüzde 100 'e, kanalizasyon şebekesi hizmet oranının ise yüzde 99,9 gibi rekor bir orana ulaştığını kaydetti.

Gümüldür'ün içme suyu şebekesi yenileniyor!

İZSU; 2015 yılında Gümüldür'de imalat çalışmalarını başlatacak. boru çapları yetersiz olduğu için yüksek yerlerin su alamadığı, asbest ve pvc boruların sık sık arıza yaptığı mahallenin içme suyu şebekesi baştan sona yenilenecek

1961 yılında İstanbul'un su şebekesi için 100 milyon lira harcanacakmış!

1962 yılında şehrin su şebekesi için 100 milyon lira harcanacakmış. Günde verilen 250 bin metreküp su, 375 bin metreküpe çıkarmak için üçüncü isale hattının tesisine karar vermişler.

Dikilinin su şebekesi mi yenilenecek Haberi

Dikilinin su şebekesi mi yenilenecek


İzmir’in turistik ilçesi Dikili’nin “susuz yaz” çilesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin jet müdahalesi ile son bulurken, ilçede eskiyen ve kaçaklara neden olan şebekenin yenilenmesi için de harekete geçildi.


Dikili’nin acil ihtiyaçlarını çözmek için 30 Mart 2014 tarihini beklemeden Şubat ayında çalışmalara başlayan ve Uzunburun Köyü yakınlarında açılan 7 adet kuyunun suyunu 5.5 kilometrelik yeni içme suyu hattı ile ilçeye getiren İZSU, 2014 yılı yazında Dikili’nin yaşadığı su sıkıntısına son vermişti. Sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde vakit kaybetmeden ihtiyaçları tespit ederek etüt çalışmaları yapan Büyükşehir, ilçenin en önemli sorunlarından biri olan eski içme suyu şebekelerini de yenileme kararı aldı. İlçede eskiyen ve arızalar nedeniyle su kayıplarına neden olan 25 yıllık eski asbest iletim hatları ile PVC şebekelerin tamamını yenileyecek olan İZSU Genel...